Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE
35v

Farlig tackling på Pa Konates knä - men bara gult kort: "Solklart rött"

Foto: Bildbyrån/Viasat.

MALMÖ. FK Vardar klarade sig utan rött kort.
Helt fel enligt Pa Konate som fick ta emot satsningen.
- Jag är glad att det inte blev en allvarlig skada, säger Konate.

Det var tidigt andra halvlek som FK Vardars Tigran Barseghyan kom in i en tackling mot Pa Konate, detta i Malmö FF:s kvalmatch till Champions League. Det blev frispark och gult kort, men Konate sa efteråt i den mixade zonen att det var fel färg.

- Han kommer in med dubbarna före, rakt på knäet. För mig är det solklart att det ska vara rött kort där, sa Konate med en lugn ton.

- Domaren dömer annorlunda, men jag är i alla fall glad att det inte blev en allvarlig skada.

Konate klarade sig dock undan med ömhet i knäet, och fick bland annat säga till läkarna att det skulle väntas med ett byte då han snabbt kom upp igen.

- Läkarna var lite rädda att det kunde vara något allvarligt för det såg väldigt allvarligt ut. När smällen kom kändes det ”shit”, men när jag ställde mig upp kändes det bra.

- Det var en tuff tackling och gör jävligt ont, men det var ingenting som skadade knäet.

Tio minuter senare gjorde FK Vardar 1-0, och även om MFF kvitterade så var det ett dåligt resultat att ha med sig till returen i Makedonien. Ändå håller Konate fortfarande MFF som klara favoriter.

- Absolut tycker jag vi ska vara fortsatt favoriter. Jag tycker (Vardar) var så bra som vi gått igenom, vi har studerat väldigt mycket. Jag tycker vi gör det väldigt bra, det är väldigt få lägen de får till.

- Vi är väldigt alla besvikna, men det är inte så dåligt som det ser ut. Vi har en bortamatch och vi gör en bra match, vi skapar väldigt mycket lägen.

Frågan är om Konate fortfarande är en MFF-spelare om en vecka. Tidigare har det ryktats om en flytt till italienska Serie A-klubben Spal, men är inställd på att vara med i returen.

- Ja, det tror jag, absolut.

Inget nytt som har hänt?

- Nej, ingenting som jag har fått reda på.

Publicerad 2017-07-12 kl 22:30

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER