FC Köpenhamn till Champions League - Hart fick starta mot Steaua

Champions League-kval

FC Köpenhamn, Manchester City, Rostov och Mönchengladbach blev på onsdagen klara för Champions Leagues gruppspel.

FC Köpenhamn reste till Cypern och mötet med Apoel Nicosia med en 1-0-seger i bagaget. I en dryg timme lyckades man hålla tätt men med 20 minuter kvar satte Pieros Sotiriou 1-0 för Apoel som har danskspanske Thomas Christiansen som tränare. Paraguayanen Federico Santander såg ändå till att det blir ett nordiskt lag i Champions League med sitt mål i 86:e minuten.

Hart fick starta

Joe Hart och Yaya Touré fick båda starta när Manchester United mötte Steaua Bukarest borta i Champions League-kvalet. City vann hemma med 5-0 så kanske var det därför nye tränaren Pep Guardiola tyckte han kunde sätta in duon i en tävlingsmatch för första gången för säsongen. Det har annars pratat om att båda ska vara på väg bort från City.

Touré var involverad i Citys ledningsmål tio minuter in i andra halvlek när Fabian Delph nickade in bollen.

Guardiola valde att bänka Sergio Agüero som gjorde tre mål i första matchen trots att han missade två straffar.

Rostov överraskade

Debutanten Rostov är också klar för gruppspelet. Ryssarna överraskade med 1-1 i Amsterdam mot Ajax och på hemmaplan nickade iraniern Sardar Azmoun in 1-0 efter en halvtimme. I andra kom tre Rostov-mål till och först på slutet kunde Davy Klaasen reducera på straff.

Ett drömskott via trävirket av 20-årige Valentino Lazaro gav Salzburg ett gyllene läge till avancemang. Salzburg hade med sig 1-1 borta mot Dinamo Zagreb. Men kroaterna kvitterade och tvingade fram en förlängning.

Ett drömskott via trävirket av 20-årige Valentino Lazaro gav Salzburg ett gyllene läge till avancemang. Salzburg hade med sig 1-1 borta mot Dinamo Zagreb. Men kroaterna kvitterade i 87:e och tvingade fram en förlängning. Där satte algeriern El Arabi Hilal Soudani 2-1 för gästerna som tog den 32:a och sista platsen i Champions Leagues gruppspel.