Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

FCK på väg mot åttondelsfinal

Poängen trillar in och med dem miljonerna. FC Köpenhamn klarade 1-1 (1-1) mot Barcelona och har en jättechans att gå vidare i Champions League-fotbollen.

Det var länge sedan ett nordiskt klubblag kunde stå upp emot ett världslag som Barcelona och till och med vara nära segern.

FCK hade mängder med farligheter i slutet av matchen. En utveckling som gick stick i stäv med inledningen. Då prickade David Villa stolpen och katalanerna kom i våg efter våg och det var mest en tidsfråga innan FCK-försvaret skulle rämna.

Det krävdes ett konstnummer av en viss Lionel Messi. Med vänsterfoten smekte han ned bollen för att i nästa moment placera ledningsmålet helt utom räckhåll för Johan Wiland: stolpe in efter dryga halvtimman.

Repliken kom omedelbart. Jesper Grönkjaer, veteranen med ben som fortfarande bär, kom loss på vänsterkanten, skickade in bollen som via Victor Valdes händer nådde Claudemir.

Brasilianaren gjorde som Messi och tog stolpen till hjälp och det där vrålet som följde på Parken hördes väl över hela Köpenhamn.

Minuten senare stack Oscar Wendt på ett offensivt äventyr som slutade med ett rappt skott. Men den gången fastnade bollen i Valdes grepp.

Wiland var direkt strålande. Han stoppade Messi och han stod i vägen för Andres Iniesta och hel del till. Parken tackade och hyllade med taktfasta "Wiland, Wiland, Wiland". Bli inte förvånade om förbundskaptenen Erik Hamrén släpper fram honom i åtminstone en halvlek i landskampen mot Tyskland om två veckor.

Mitt i Barcelonas press kom FCK i farliga kontringar, ofta signerade Grönkjaer, en av planens absolut främsta.

På tilläggstid sköt Pedro i stolpen och FCK klarade poängen med ett nödrop.

Tidigare under kvällen spelade Rubin Kazan och Panathinaikos 0—0. Det innebär att Barcelona toppar grupp D på åtta poäng, en före FCK och med Kazan som trea på tre poäng.

Wendt, mittbacken Mikael Antonsson och Johan Wiland i målet var på nytt viktiga kuggar i Nordens främsta klubblag.

TT

Publicerad 2010-11-03 kl 09:02
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons