FCK-svenskarna vidare i CL-kvalet - men fick det svettigt mot Vardar

FC Köpenhamn är vidare till playoff till Champions League.
Men det satt långt inne i returmötet med Vardar.

Makedonska FK Vardar slog ut Malmö FF i Champions League-kvalet - och ställdes i den tredje kvalomgången mot FC Köpenhamn.

Precis som mot MFF vann Vardar hemmamötet, denna gång med 1-0, och satt i förarsätet inför kvällens returmöte på Parken.

Det började bra för FCK då man tog ledningen redan i den andra minuten genom Jan Gregus, men Vardar kvitterade sedan i den 19:e minuten.

FCK återtog ledningen genom ett självmål sju minuter senare, men behövde ytterligare ett mål för att inte åka ut.

Vardar höll emot till den 75:e minuten, då Federico Santander satte 3-1 och lade över pressen att göra mål på Vardar.

Makedonerna skulle dock inte lyckas få till någon reducering, och istället kunde Pieros Sotiriou säkra FCK:s avancemang genom att sätta 4-1 på straff i slutminuterna.

Erik Johansson, Robin Olsen och Pierre Bengtsson spelade alla 90 minuter för FCK, som nu är vidare till playoff och endast är ett dubbelmöte från Champions Leagues gruppspel.