FCK vann klart - men missade slutspel efter Leicesters genomklappning

FCK gjorde sitt och slog Club Brügge med 2-0, efter att Ludwig Augustinsson varit inblandad i båda målen. Men danskarna missade ändå slutspel då Leicester föll samman och förlorade med 5-0 mot Porto.

FC Köpenhamn var tvunget vinna borta mot Club Brügge i Champions League-avslutningen för att kunna nå slutspel. Och visst gjorde danskarna just det, och vann med 2-0. Dock behövde Köpenhamn även hjälp från Leicester, som vid poäng mot Porto borta skulle skicka FCK till slutspel. Resultat? 5-0 till Porto.

FCK, med svenskarna Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson från start, inledde starkt. Augustinsson slog en vass frispark som ledde fram till ett självmål och 1-0 för danskarna i den 8:e minuten.

FCK gjorde även 2-0 i den 15:e minuten när Ludwig Augustinssons hörna nickades i mål av Mathias Jörgensen.

Den andra halvleken blev mer avslagen. FC Köpenhamn kontrollerade matchen och vann med 2-0, men till ingen nytta. Portos 5-0 mot ett reservbetonat Leicester betyder att FCK får ställa in sig ppå spel i Europa League till våren.