POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE-KVAL

FEM SPANINGAR: "Rieks har tjänat mest på tränarbytet"

Foto: Bildbyrån.

Malmö FF slog i kväll Drita med 3-0 i CL-kvalet.
Här är Fotbollskanalens Jonas Hanssons spaningar från matchen. 

Rieks den som har tjänat mest på tränarbytet
Sören Rieks hade en bra start i gruppspelet i cupen, men efter det? Det var lojalt och hårt jobb, men det pratades om att han kom i ovana vinklar och på 15 tävlingsmatcher gjorde han ett mål och noll assist. Jag såg inte hur han skulle kunna fortsätta att vara en av drivkrafterna i anfallsspelet. Allt var bara... okej. 

Efter att Magnus Pehrsson lämnat har något hänt. Dels har vi fem matcher, tre mål, två assist, och direkt inblandad i ytterligare ett par mål. Dels har vi en spelare som gör kvalitetsaktioner oftare. Uwe Rösler har satt honom som vänster vingback, men Rieks tutar på. Han hinner tillbaka som sista spelare för att hålla bort en djupledslöpning från Drita, och han gör en lång och bra löpning i minut 81 vid 0-3-målet. Han orkar, han hinner, han tar initiativ, och han har fokus kvar för att göra bra saker med bollen. Fortsätter det? 

Kvalitetsskillnaden krossade alla frågor
Malmö FF bara ska vinna mot ett lag som hade problem att slå mästarna från Gibraltar, men det fanns osäkerhetsfaktorer. Drita visade i matchens inledning några bra kontringsattacker, de hade tre nyförvärv som inte hade debuterat och därför var svårscoutade, gräsplanen var dålig, en småtrubbig resa, domaren tog några mindre korrekta beslut, MFF tappade boll i några farliga lägen, MFF har i år haft matcher där de prestationsmässigt krossat motståndare men varit ineffektiva. Det här blev dock en kvalitetsskillnadsmatch rakt igenom, utan att MFF behövde nå en för dem hög nivå. 

Röslers startelva sitter redan
Vi kommer se förändringar redan på lördag, men nu har Uwe Rösler haft samma startelva tre matcher i rad. Han har pratat mycket om att hans filosofi är att få in de elva bästa spelarna, och där verkar det inte finnas många tvivel. Jag vet inte om Magnus Pehrsson en enda gång under sin MFF-tid använde samma elva tre matcher i rad.

Ovanligt bra bortastabilitet mot Drita
På Malmö FF:s 14 senaste bortamatcher i Europacuperna hade de tolv förluster, och de övriga matcherna var uddamålssegrar mot Ventspils och Zalgiris efter knappt godkända insatser. Det här har varit ett MFF som de senaste fyra-fem åren har överlevt och frodats i sina hemmamatcher, och det här var deras bästa bortaresultat sedan Hibs 2013. 

MFF ska börja bygga upp ett (själv)förtroende igen
Förlust i viktiga matcher (ett par cupfinaler, Vardar, Landskrona i cupen) och en usel vår har skapat tvivel. MFF har varit som en maskin i ligan tidigare, men det gick inte att lita på dem och det måste ha funnits frågor även hos spelarna. Tilliten, förtroendet, och självförtroendet är inget som kommer tillbaka efter en seger i Kosovo, men det ska börja byggas upp igen och det var något skulle ha skadats ännu mer av en dålig match.

Publicerad 2018-07-10 kl 22:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå