Fiasko för United - utslaget ur Champions League

Manchester United behövde en poäng mot RB Leipzig.
3-0-underläge blev 3-2 med minuter kvar, men det räckte inte.
- Jag vill inte prata om ursäkter, säger Harry Maguire.

Grupp H skulle avgöras. RB Leipzig och Manchester United (som möttes), samt Paris Saint-Germain stod alla på nio poäng inför sista omgången. PSG mötte İstanbul Başakşehir som låg sist i gruppen, och ansågs ha det bästa utgångsläget - vilket gjorde att det var upplagt för en riktigt spännande match mellan Leipzig och United. United behövde en poäng för att ta sig vidare, och Leipzig behövde en seger.

Det skulle inte ta många minuter innan Leipzig skulle chocka United. Efter ett fint inlägg av Marcel Sabitzer dök Angeliño upp på bortre stolpen och satt ledningsmålet.

Bara minuter senare kom även 2-0 och Uniteds mardrömsstart blev bara värre. Målskytten Angeliño slog in ett perfekt inlägg som Amadou Haidara mötte perfekt på bortre med sin högerfot.

Emil Forsberg skulle få ett superläge att i princip avgöra matchen och sätta 3-0, men svensken fick ingen bra träff och missade målet. Detta gjorde att den första halvleken slutade 2-0.

När klockan nästan stod på 70 minuter fick United frispark, men Manchester Uniteds Bruno Fernandes träffade ribban. Och minuter senare skulle 3-0 komma. Angeliño slog in ett inlägg som Christopher Nkunku styrde vidare till inbytte Justin Kluivert, som chippade in 3-0.

Med drygt tio minuter kvar fick United en tveksam straff, och Fernandes gjorde inga misstag från elva meter och la in 1-3-reduceringen. Och bara minuter senare gjorde de även 2-3, då Paul Pogba nådde högst på en hörna.

Men det räckte inte. Leipzig vann med 3-2 och resultatet betyder att de går vidare till slutspelet, och United missar avancemang - vilket betyder Europa League-spel.

- Vi måste titta på oss själva, vi gav oss själva för mycket att göra. Ni såg hur nära vi var i slutet, men vi började för dåligt och vi kan inte fortsätta hamna i underläge, säger Harry Maguire till BT Sport och fortsätter:

- Jag vill inte prata om ursäkter. Vi måste gå ut och vara aggressiva, vinna bollar. Det är grunderna. Om du inte kan försvara inlägg kommer du förlora matcher. Jag vill inte skylla på uppställningen, det är inte en ursäkt.

Leipzig: Gulásci - Mukiele, Orban, Konaté, Angeliño - Kampl, Sabitzer, Haidara - Nkunku, Olmo, Forsberg

United: De Gea - Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw, Telles - McTominay, Matic - Greenwood, Rashford, Fernandes