Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

Fischers Wolfsburg vidare i CL - slog ut Lindahls Chelsea

Foto: Scanpix

Kvällens Champions League-returmöte mellan Wolfsborg mot Chelsea innebar även ett svenskmöte mellan landslagssvenskorna Hedvig Lindahl och Nilla Fischer. Och det blev Wolfsburg som avancerade i turneringen efter 1-1-resultatet (totalt 4-1).

Matchen slutade 1-1 - men eftersom Wolfsburg vann första mötet mellan lagen med 3-0 avancerade mittbacken Nilla Fischers Wolfsburg vidare i Champions League till åttondelsfinal. Chelsea och målvakten Hedvig Lindahl slogs ur turneringen och fick resa hem till London. 

Men det var Chelsea som tog ledningen i matchen mot slutet av första halvlek - på en riktig bjudning. Isabel Kerschowski gav sig på en för svår och nonchalant yttersidapass hemåt mot målvakten - som misslyckades kapitalt. Nilla Fischer försökte rädda upp situationen med en glidtackling men Eniola Aluko i Chelsea hann skjuta in 1-0 till gästerna.

Chelsea var sedan nära att göra att utöka ledningen - men Carneys tunga skott med yttersidan träffade enbart Lindahls ribbkryss.

I stället kunde Wolfsburg sätta spiken i kistan med kvitteringsmålet i den 80:e minuten. Ett inspel nådde Sara Björk Gunnarsdottir som satte upp bollen i nättaket.

Hedvig Lindahl och Chelsea blev därmed utslaget. Nilla Fischers Wolfsburg gick vidare till åttondelsfinal.

Publicerad 2016-10-12 kl 19:50
CHAMPIONS LEAGUE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER