Flera svenskar vidare i CL-kvalet - Molins nästade

Flera svenskar gick vidare i Champions League-kvalet.
Bland annat gjorde Guillermo Molins ett mål för sitt Anderlecht.

Helsingborg avancerade till nästa omgång i Champions League-kvalet - och det fanns fler svenskar som gjorde samma sak.

Guillermo Molins gjorde ett mål när Anderlecht besegrade litauiska Ekranas med 6-0. Den förre MFF-mittfältaren satte 5-0-målet.

Mikael Lustig fick inte lämna bänken när Celtic avancerade efter dagens 2-0-seger mot HJK Helsingfors.

FC Köpenhamn slog ut Club Brügge som saknade Michael Almebäck och Fredrik Stenman. Den första matchen slutade 0-0 - och i dag vann FCK med 3-2 på bortaplan.

Kalmar FF:s förre anfallare Cesar Santin blev stor hjälte när han gjorde 3-2 i den sista minuten. Johan Wiland vaktade Köpenhamns mål och Pierre Bengtsson kom in i den 90:e minuten.

Molde var riktigt nära att slå ut Basel. Den förre AIK-mittfältaren Mattias Moström gjorde 1-0 innan David Degen kvitterade. Molde behövde göra ett mål till för att gå vidare, och i den sista minuten fick det norska laget straff - men Magne Hoseth missade.
Publicerad 2012-08-08 kl 23:04