Flopp för City - utslaget: "Men vi förtjänade att gå vidare"

Ligue 1

Manchester City är utslaget ur Champions League.
Efter 3-1 under onsdagen, och totalt 6-6 (seger på bortamål), är Monaco i kvartsfinal.
- Vi förtjänade att gå vidare, säger City-backen John Stones enligt BBC.

För några veckor sedan möttes Manchester City och Monaco i en galen match på Etihad Stadium i England. Den slutade hela 5-3 till City, och trots fem mål då kunde inte engelsmännen känna sig helt säkra på avancemang inför returen i Monaco.

Och det blev inget avancemang. Monaco, utan höftskadade Radamel Falcao, vann onsdagens match med 3-1 och är därmed vidare till kvartsfinal i Champions League.

Monaco fick en drömstart på matchen. Redan i den åttonde minuten satte Kylian Mbappé 1-0 från nära håll, och gav rejäl nerv till matchen. 20 minuter senare ökade Monaco på till 2-0, efter att Fabinho tryckt in bollen i mål från en position inne i straffområdet. I det läget var hemmalaget vidare till kvartsfinal.

Manchester Citys yttermittfältare Leroy Sané reducerade dock till 2-1 i den 71:a minuten och då var avancemanget engelsmännens igen helt plötsligt. Men Monaco ville annat och några minuter senare satte Tiemoue Bakayoko 3-1 till hemmalaget. Vilt jubel utbröt på Stade Louis II och därefter höll Monaco undan.

För Manchester City och managern Pep Guardiola, som ser ut att missa Premier League-titeln, är det här ytterligare ett hårt slag mot den nuvarande säsongen. Det här är första gången som Guardiola, som tränare, åkt ut ur Champions League redan i åttondelsfinalen.

- I den första halvleken kom vi inte upp i vår vanliga nivå. Vi var väldigt slarviga, säger City-mittbacken John Stones efter matchen enligt BBC.

- Men den andra halvleken speglade inte resultattavlan. Vi var City-laget som folk känner igen från förra säsongen. Vi borde ha gjort fler mål, vi borde ha gjort det bättre och vi förtjänar att gå vidare till nästa runda, fortsätter Stones.

Monacos startelva: Subasic, Sidibé, Raggi, Jemerson, Mendy, Fabinho, Bakayoko, Silva, Lemar, Germain, Mbappé

Manchester Citys startelva: Caballero, Sagna, Stones, Kolarov, Clichy, Fernandinho, Sterling, Silva, De Bruyne, Sané, Agüero