Fördel Atletico - satte fyra bortamål: "Nästan perfekt"

Ett bortamål brukar vara guld värt.
Atletico gjorde fyra - och har ena foten i kvartsfinalerna.
- I första halvlek spelade vi nästan perfekt, säger Diego Simeone efter matchen.

Precis som i Manchester blev mötet mellan Bayer Leverkusen och Atletico Madrid något utöver det vanliga vad gäller målproduktion.

Gästande Atletico Madrid fick en drömstart då man efter dryga 20 minuter gjorde det så viktiga bortamålet. Saúl Niguez vek in från högerkanten och placerade vackert in 1-0 i det bortre hörnet. Det första av många, skulle det visa sig.

Bara minuter senare var det nämligen dags igen då man ökade på till 2-0. Denna gång genom Antoine Griezmann.

Hemmalaget gav sig dock inte och i den andra halvleken fick Bayer Leverkusen in en närmast livsviktig reducering då Karim Bellarabi styrde in 1-2.

Atletico återtog dock kommandot omgående då man genom Kevin Gameiro gjorde 3-1 från straffpunkten - och målfesten slutade till sist hela 4-2 till gästerna, siste målskytt blev inhoppande Fernando Torres som nickade in slutresultatet.

- Det var en enastående match av oss. I den första halvleken spelade vi nästa perfekt. Vi spelade mart och klokt, säger Atletico-tränaren Diego Simeone efter matchen, enligt Champions Leagues twitterkonto.

Bayer Leverkusen: Leno - Henrichs, Dragovic, Toprak, Wendell - Bellarabi, Aránguiz, Kampl, Brandt - Havertz, Hernandez

Atletico Madrid: Moyá - Vrsaljko, Savic, Gimenez, Felipe Luis - Gabi, Saúl, Koke, Carrasco - Griezmann, Gameiro