Fördel PSG i kamp om gruppsegern

Det är fördel Paris Saint-Germain vad gäller gruppspegern.
PSG plockade en poäng på Emirates - och leder grupp A inför den sista omgången.

Både Arsenal och PSG kommer att avancera till Champions Leagues slutspel. Men fortsatt återstår frågan vem som ska ta hand om gruppsegern. På onsdagen hade båda lagen möjlighet att rycka ifrån i tabelltoppen - men ingen tog chansen.

PSG:s Edinson Cavani gav gästerna från Paris ledningen redan efter dryga kvarten spelad. Blaise Matuidi tog sig fram utmed vänsterkanten, spelade in bollen till en framrusande Cavani som i sin tur stötte bollen i nät bakom en chanslös David Ospina.

I den sista minuten av den första halvleken fick sedan Arsenal möjlighet att kvittera. Grzegorz Krychowiak fällde Alexis Sanchez i straffområdet och Olivier Giroud placerade säkert in kvitteringen för hemmalaget.

Arsenal fullbordade sedan vändningen i den andra halvleken. Den här gången kom målet till efter en dråplig situation för PSG där Marquinhos rensning hamnade rakt på Marco Verratti och bollen studsade därefter in i mål.

Gästerna gav sig dock inte och med kvarten kvar att spela kom utdelningen genom Lucas Moura. Moura nådde högst på en hörna och satte pannan till bollen. På väg mot målet touchade bollen Alex Iwobi och gick in i nät.

Resultatet 2-2 innebär att PSG leder gruppen i och med att man har bättre resultat vad gäller inbördes möten. De båda lagen står på 11 poäng var. I den sista matchen ställs Arsenal mot Basel på bortaplan samtidigt som PSG tar emot Ludogorets på hemmaplan.

I den andra matchen i gruppen spelade Basel och Ludogorets 0-0.

Arsenal: Ospina, Mustafi, Koscielny, Gibbs, Jenkinson, Coquelin, Ramsey, Sanchez, Ozil, Iwobi, Giroud.

PSG: Areola, Meunier, Marquinos, Silva, Maxwell, Veratti, Krtchowiak, Motta, Lucas, Cavani, Matuidi.