Forsberg målskytt i Leipzigs första CL-seger någonsin

Bundesliga

Leipzig tog sin första Champions League-seger någonsin efter 3-2 hemma mot Porto.
Emil Forsberg satte vackert 2-1 i den första halvleken.

Efter en poäng på de två första matcherna var en seger mycket viktig för Leipzig i hoppet om slutspel under den första Champions League-säsongen.

Hemma mot Porto blev det en riktig målfest i den första halvleken. Will Orban satte 1-0 för hemmalaget i den 8:e minuten och Vincent Aboubakar kvitterade tio minuter senare.

I den 38:e minuten skickade Emil Forsberg Leipzig tillbaka till ledningen. Svensken klackade vackert bollen fram till Marcel Sabitzer och fick sedan tillbaka bollen i friläge. Forsberg placerade säkert in 2-1.

Forsberg var även med i förarbetet när Jean-Kevin Augustin utökade till 3-1 kort därefter och innan den första halvleken var slut satte Ivan Marcano reduceringen fram till 3-2.

Den andra halvleken blev målmässigt mycket lugnare än i första. Leipzig höll i sin 3-2-ledning och vann matchen med just de siffrorna. Tyskarna tog därmed sin första seger någonsin i Champions League.

Emil Forsberg byttes ut i slutminuterna för Leipzig.

Lagens startelvor:

Leipzig: Gulacsi - Klostermann, Orban, Upamecano, Halstenberg - Keita, Sabitzer, Kampl - Bruma, Augustin, Forsberg.

Porto: José Sá - Layún, Felipe, Marcano, Telles - Marega, Herrera, Danilo, Oliveira - Aboubakar, Brahimi.

Publicerad 2017-10-17 kl 22:39

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.