Forsberg målskytt mot Tottenham - Leipzig vidare i Champions League

Emil Forsberg hoppade in och blev målskytt mot Tottenham.
Då blev RB Leipzig klart för CL-kvartsfinal efter 3-0-seger i Tyskland.
- Det är alltid kul att göra mål, säger svensken i Viasats sändning.

Tottenham, som i fjol gick till final i Champions League, föll i första åttondelsfinalmötet med 1-0 på hemmaplan mot Emil Forsbergs Leipzig och jagade därmed under tisdagskvällen seger för avancemang till kvartsfinal i cupen. Men det blev ingen bra start för det engelska laget och till slut blev Leipzig övermäktigt.

Leipzig-mittfältaren Marcel Sabitzer gav tidigt det tyska laget ledningen i matchen med ett långskott och utökade därefter i 21:a minuten till 2-0, något som stod sig första halvan av matchen ut.

Tottenham hade inte mycket att sätta emot Leipzig, som kontrollerade matchen och i slutändan vann det tyska laget med 3-0. Detta efter ett svenskmål. Emil Forsberg hoppade nämligen in i den 87:e minuten och blev målskytt i samma minut från nära håll till slutresultatet. Därmed är Leipzig, precis som Atalanta som bortaslog Valencia, klart för kvartsfinal i Champions League.

- Det var en väldigt bra match från vår sida, det var kontrollerat från start till mål och ju längre matchen led desto mer förstod vi vad vi ville göra med den. Jag tycker att det var en väldigt bra match och det är skönt att vara vidare, säger Forsberg i Viasats sändning och fortsätter:

- Det är alltid kul att göra mål och bidra med så mycket man kan när man kommer in. Jag glädjas med grabbarna över att vi är vidare, vi är på rätt väg.

Forsberg är numera noterad för tio mål och fyra assist på 27 matcher den här säsongen i alla turneringar. Svensken, som har avtal till sommaren 2022, har rapporterats vara på väg bort från den tyska klubben och lämnar möjligen i sommar för en ny utmaning i karriären.

RB Leipzig: Gulácsi, Halstenberg, Upamecano, Klostermann, Mukiele, Sabitzer, Laimer, Tasende, Nkunku, Schick, Werner.

Tottenham: Lloris Aurier, Dier, Tanganga, Sessegnong, Winks, Lo Celso, Lamela, Lucas, Alli.