Forsbergs Leipzig utslaget - får spela i Europa League

Bundesliga

Champions League-sagan är slut för Leipzig. Klubben behövde vinna kvällens match mot Besiktas för att ta sig vidare till åttondel, men gästerna vann med 2-1.

Leipzig spelade sin första säsong i Champions League någonsin i klubbens historia. Men dessvärre räckte inte poängen för att ta sig till åttondel. Champions League-sagan fick ett slut under onsdagskvällen när man mötte Besiktas i sista gruppspelsmatchen.

Leipzig, som låg på samma poäng som Porto inför matchen, behövde en vinst för att ta sig vidare till åttondel. Besiktas blev tilldelad en straff tio minuter in i matchen och satte 1-0 - och Leipzig lyckades aldrig resa sig. Visserligen kvitterade man Naby Keita, men bara minuterna senare kom segermålet genom Anderson Talisca.

Emil Forsberg var inte med under ondagens match mot Besiktas på grund av skadebekymmer. Även Dayot Upamecano var utanför truppen då han har en lårskada.

Leipzig åkte där med ut ur Champions League och slutade på en tredjeplacering med 7 poäng i gruppen, som innebär att en Europa League-plats väntar. Teoteriskt kan de få möta Östersund, som har kvalificerat sig för slutspel.