Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE
49v

Försvårat skadeläge för Malmö: ”Vi vill stoppa den trenden som man har sett"

Foto: Bildbyrån.

MALMÖ. Fyra spelare missar Malmös match mot FK Vardar med skador, inkluderat lagkapten Markus Rosenberg och vicekapten Behrang Safari. 
- Jag tror inte vi hade gjort annorlunda om vi hade snurrat tillbaka tiden, säger Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen.

I våras var det egentligen bara en skada i Malmö FF, då på Pa Konate. När laget nu går in i Champions League-kvalet har det blivit ett klart försämrat läge.

Skadorna som har kommit efter uppehållet är enligt Magnus Pehrsson lagets enda plump under 2017. Mot FK Vardar missar fyra spelare med skador: Alexander Jeremejeff, Behrang Safari, Markus Rosenberg, och Felipe Carvalho.  Enligt Pehrsson finns det ett möjligt förbättringsområde för att minska skadeproblemen. 

- Det är alltid kommunikationen och avvägningarna, och vara försiktigare än spelaren vill. Det är svårast. När spelaren ger klartecken och medicinska teamet tycker det är okej, risken är inte så stor, då är det svårt att säga nej. Jag tror inte vi hade gjort annorlunda med "Mackan" eller Behrang om vi hade snurrat tillbaka tiden. 

- Vi behöver vara duktiga på att kommunicera mellan oss, men jag har inte bedömt det som att vi har gjort något helt fel, utan det har funnits en typ av smäll som har orsakat ett följdproblem. Vi får fortsätta hålla ögonen på det, för det är klart vi vill stoppa den trenden som man ändå har sett. 

Den mest överraskande skadan var Jeremejeff, som skadade sig när han sköt mot BK Häcken.

- Jeremejeff kom som en blixt från klar himmel. Att han plötsligt i slutet av matchen får en känning där vi hade också haft en väldigt lätt vecka. Vi visste alla värden och vad vi hade gjort, att spelarna var väldigt redo för den matchen, säger Pehrsson.

Både Jeremejeff och Safari missar Vardarmatchen efter kramp i ljumske respektive vad. Safari har också en historik med vadskador, och det kan ha varit en stämpling på stortån mot NK Lokomotiva som var orsaken till den här specifika skadan. Det gjorde att han belastade foten annorlunda efter det och vadmuskeln fick därför jobba extra.

Problemet med Safari är att han generellt har stela fotleder som påverkar vadmuskeln. Enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson är Safaris situation något som de jobbar med varje dag.

- Han behöver kontinuerlig... Det låter fel med behandling, men det är en form av behandling eller preparering inför träning och matcher.

- Det kommer nog inte helt försvinna, men förhoppningsvis blir det bättre och bättre.

Robertsson ville inte sätta någon tidsram för när de två spelarna är tillbaka. Den tredje skadade, Rosenberg, var ute och körde enkel träning med fystränaren Ben Rosen idag.

- Fick en smäll mot Lokomotiv Zagreb, tränade på alla dagar upp till matchen, hade känning (mot AFC), men kände själv inga problem, säger Pehrsson.

Rosenberg fick då en liten bristning, även han i ett skottläge, och han har något eller några steg kvar på rehabtrappan innan han går in i träning med laget. Än så länge har han inte testat de svåraste sakerna, som exempelvis att skjuta med maxkraft.

Carvalho är inne i träning varje dag efter sin skada i hälsenan som håller honom borta säsongen ut. Däremot har han svårt att genomföra rehab, då han har på sig en slags stövel i minst ett par veckor till. Tidigare i juli missade även Jo Inge Berget och Magnus Wolff Eikrem en träningsmatch och en allsvensk match med skador.

- När det gäller Jo Inge är det något som har levt med sedan försäsongen, men vi har hanterat det hela vägen. Så det är egentligen inget nytt, utan det var mer en injektion för att förbättra läget, säger Pehrsson. 

- Magnus var en smäll första träningen, den är svårt att förhindra. Sedan att det blir följder av det... Jag tycker att vi kan ta bort dem från någon belastningsdel.

Den sjunde spelaren som varit skadad, Rasmus Bengtsson, genomförde en knäoperation i oktober förra året. Enligt Pehrsson är Bengtsson uttagningsbar, men kom ändå inte med i truppen mot FK Vardar. 

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-07-11 kl 17:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER