Galna målfesten i Dortmund - slog nytt CL-rekord

Dortmund slog Warszawa med 8-4 och slog därmed nytt målrekord i Champions League.
Mitt i målfesten fanns den förre Djurgården-spelaren Aleksandar Prijovic som bidrog med två mål.

Tråkigt? Nej.

Målrikt? Ja.

Galet? Jättegalet.

Dortmund och Legia Warszawa bjöd på ett målkalas som - nästan - saknar motstycke i Champions League-sammanhang.

Tyskarna vann med 8-4 och slog därmed rekordet i antal gjorda mål som gjorts i en match (som avser det nya formatet) från säsongen 2003/2004 när Monaco slog Deportivo La Coruña med 8-3.

Redan efter 25 minuters spel ledde hemmalaget matchen med 3-2 mot jumbon Warszawa. Fyra minuter senare hade Ousmane Dembele ökat på till 4-2 för de gulklädda.

Gästernas två inledande mål gjordes av den förre Djurgården-anfallaren Aleksandar Prijovic - som dessutom kostade på sig att skjuta i ribban.

I Dortmund var Marco Reus tillbaka i startelvan efter en tids skadefrånvaro. Och det var just Reus som i den 32:a minuten prickade in 5-2-målet.

Det skulle dröja innan nästa mål kom, men i den 52:a minuten kunde Reus sätta sitt andra mål för kvällen till 6-2 för Dortmund.

Om ni trodde att det var slut där - tänk om. För det var det inte.

Michal Kucharczyk tyckte att han minsann också skulle stå med i målprotokollet - så han sprang sig loss på kanten och reducerade till 3-6 med en lätt yttersida.

Marco Reus såg till att få in 8-4 och därmed fullborda sitt hattrick.