Gattuso: Jag tappade kontrollen

Gennaro Gattuso var en central figur när Tottenham slog Milan med 1-0 på San Siro i Champions Leauge. Han skallade Spurs assisterande tränare och slogs med en avbytare. Efteråt var han ångerfull.

Det är mycket sannolikt att Gennaro Gattusos Champions League-spel för året är slut. Dels för att Milan har ett väldigt svårt utgångsläge inför returen av åttondelsfinalen mot Tottenham efter 0-1-förlusten hemma. Och dels för att Gattuso nog kan räkna med en rejäl avstängning även om Milan klarar sig. Gattuso drog under matchen på sig en varning som gör honom avstängd i returen men italienaren kan nog räkna med ytterligare straff då han både under matchen och efteråt rök ihop med Tottenhams assisterande tränare Joe Jordan. Efter matchen skallade han Jordan och delade även ut en rad knytnävsslag mot Tottenhamavbytaren Sebastien Bassong som gick emellan.

- Jag tappade kontrollen och tar fullt ansvar för mina handlingar, säger Gattuso till italienska Sky men menar också att Jordan uppförde sig illa.

Bland annat ska skotten Jordan ha yttrat skotska förolämpningar. Något som Gattuso förstår efter sin tid i Glasgow Rangers.
- Han sa många ord på skotska som jag inte vill återberätta men det rättfärdigar inte min reaktion. Jag avvaktar och ser vad Uefa ger mig för straff.

Nu fokuserar Gattuso på returen, även han själv inte får spela, och hoppas på seger i London.
- I första halvlek var vi dåliga men i andra halvleken lyckades vi mycket bättre även om de gjorde mål på en kontring. Tottenham känns inte bättre än Milan, i London ska vi spela för ett bättre resultat

Publicerad 2011-02-16 kl 13:20