Giroud fyramålsskytt (!) mot Sevilla - sköt gruppsegern till Chelsea

Avgörande match om gruppsegern.
Då klev Olivier Giroud fram och gjorde fyra (!) mål mot Sevilla - vilket betydde gruppseger för Londonlaget.
- Låt mig njuta av kvällen, säger Giroud till BT Sport.

Las Palmas

Det var otroligt viktiga poäng som stod på spel när Sevilla tog emot Chelsea i den femte gruppspelsmatchen i Champions League. Båda lagen stod på tio poäng och jagade gruppsegern. Första mötet mellan lagen slutade 0-0.

Chelsea skulle få en perfekt inledning på matchen. Kai Havertz drev fram bollen fint i mitten, och hittade fram till Olivier Giroud som enkelt placerade in 1-0 vid den bortre stolpen. 1-0 efter mindre än tio minuter. Ett mål som gör att fransmannen har gjort lika många Champions League mål som Zinedine Zidane.

Sevilla försökte hitta en kvittering efter Chelseas ledningsmål, men lyckades inte under första halvlek. En halvlek som slutade 1-0 till Londonlaget.

I början på den andra halvleken var Sevilla nära att kvittera. Nemanja Gudelj drog till på halvvolley, men skottet gick precis ovanför målramen och ut till inspark. I stället gjorde Chelsea 2-0.

Mateo Kovačić spelade fram Giroud i djupet, som bjöd på en riktig delikatess när han med fel fot chippade in 2-0-målet. När Chelsea gjorde 3-0 var det återigen Giroud som höll sig framme och nickade in sitt hattrick.

När Chelsea fick straff med minuter kvar klev han fram igen, Giroud - och gjorde sitt fjärde i matchen. Giroud kliver i och med de fyra målen upp på totalt 16 gjorda mål i Champions League. Därmed passerar han stora spelare som brasilianske Ronaldo, Zinedine Zidane och David Villa (alla på 14).

Det var nära att Chelsea fick ytterligare en straff, men Giroud fick nöja sig med en straff och fyra mål. Matchen slutade därmed 4-0 och Chelsea säkrade gruppsegern med en match kvar att spela.

- Jag ska försöka fortsätta såhär och avsluta lagets hårda jobb, och det är alltid kul att skriva in sig i historieböckerna. Vi spelar fotboll för att skriva historia så jag är nöjd över att hjälpa laget att vinna och göra fyra mål, säger Olivier Giroud till BT Sport och fortsätter:

- Låt mig njuta av kvällen och segern. Efter det får vi vila, och sedan får vi se vad tränarens plan är (mot Leeds i helgen), säger han.

Sevilla: Vaclík - Navas, Gómez, Carlos, Rekik - Rakitić, Gudelj, Rodríguez - Vázquez, En-Nesyri, Idrissi

Chelsea: Mendy - Azpilicueta, Christensen, Rüdiger, Emerson - Kovačić, Jorginho - Hudson-Odoi, Havertz, Pulisic - Giroud

-
-
Publicerad 2020-12-02 kl 22:50

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.