Gnabry bakom förnedringen mot Tottenham: "Svårt att sätta ord på denna seger"

En jämn kamp på förhand och i första halvlek.
Men i andra halvlek gjorde Bayern München fem mål och krossade Tottenham, hela 7-2.
- Det är svårt att sätta ord på en sådan här seger, säger fyramålsskytten Serge Gnabry enligt Uefa.

Tungviktsmöte väntade i London när Tottenham gästades av Bayern München. Bayern inledde Champions League-säsongen med att vinna enkelt hemma mot Crvena Zvezda med 3-0. Tottenham i sin tur spelade 2-2 mot Olympiakos.

Matchen var i första halvlek jämn där Serge Gnabry redan i andra minuten fick en väldigt fin möjlighet då han tog sig in centralt och avslutade ett lågt skott just utanför straffområdet. Avslutet tvingade Spurs-målvakten Hugo Lloris till en fin räddning.

Minuten senare fick Heung-Min Son ett liknande läge men från närmare avstånd. Ett skott som Manuel Neuer i sin tur styrde undan.

I nionde minuten ställdes duon mot varandra igen men denna gången var avslutet svagare från Son. Men tredje gången gillt skulle bollen leta sig in i mål. Son tog sin in i höger del av straffområdet och sköt ett lågt skott som gick in i bortre hörnet och en kraftfull anstormning av Tottenham hade resulterat i en ledning med tolv minuter spelade.

Men glädjen blev kortvarig, bara tre minuter närmare bestämt. Denna gång fick Lloris se sig besegrad efter att Joshua Kimmich fått för mycket tid utanför straffområdet. Tysken siktade in sig och sköt vackert in kvitteringmålet.

Om det var en galen öppning på första halvlek var det inget mot vad andra halvlek skulle bjuda på. Men först skulle Bayern ta ledningen precis innan halvtidsvilan.

Ndombélé försökte i eget straffområdet ta med sig bollen vilket ledde till flera dueller och bollen gick till Lewandowski, den rutinerade anfallaren vände runt och sköt distinkt in 2-1 till gästerna.

I 52:a minuten hamnade fjolårets Champions League-finalister i rejäl brygga. Detta efter att den tidigare Arsenal-spelaren Gnabry som tidigare i matchen haft en bra möjlighet stod för en soloräd. Ingen Tottenham-spelare kunde fånga in honom och han sköt in 3-1.

Bara minuter senare blev han på nytt målskytt, detta efter stort slarv från Tottenham, bollen spelades ut till Gnabry som via högerstolpe sköt in 4-1. Tunga minuter minst sagt för hemmalaget och det skulle bli betydligt värre.

Tottenham reducerade visserligen på straff genom Kane men i 83:e minuten exploderade Bayern München. På fem minuter gick laget från 4-2 till 7-2 efter att Gnabry fullbordat sitt hattrick, Robert Lewandowski gjorde sitt andra mål i matchen och Gnabry gjorde ytterligare ett mål.

- Det är svårt att sätta ord på en sådan här seger. Ingen av oss kunde föreställa oss detta. Att göra fyra mål är också en fantastisk känsla. Det är såklart ett jättebra resultat för oss och nu ska vi njuta av kvällen, säger Serge Gnabry enligt Uefa.

Gnabry fortsätter med att skicka en peak till Tottenham.

- Jag antar att alla Arsenalfans verkligen njöt, säger den forne Arsenal-spelaren enligt Uefa.

Ikonen Gary Lineker var inte sen med att poängtera förlusten.
- Detta är första gången Tottenham någonsin släppt in sju mål hemma i tävlingssammanhang, skrev Lineker på twitter.

Tottenham: Lloris - Aurier, Alderweireld, Verthongen, Rose - Sissoko, Winks, Ndombélé - Alli, Kane, Son

Bayern München: Neuer - Pavard, Boateng, Süle, Alaba - Kimmich, Tolisso - Gnabry, Coutinho, Coman - Lewandowski

Här är alla kvällens resultat i Champions League.