Gomis räddade Lyon efter Benzemas blixtmål

Bafetimbi Gomis räddade Lyons hopp om en kvartsfinal i Champions League när han kvitterade mot Real Madrid

Kim Källströms Lyon stoppade Real Madrid ifjol och totalt har de spanska giganterna missat kvartsfinalen sex år på raken. Nu jobbar Källström för att det ska bli ett sjunde år och den svenske mittfältaren hjälpte fransmännen till ett oavgjort resultat i halvtid.

En bit in i den andra halvleken valde José Mourinho att låta Karim Benzema ersätta Emmanuel Adebayor och bara 43 sekunder senare nätade anfallaren på sin gamla klubb.

Resultatet stod sig tills sju minuter återstod då Bafetimbi Gomis enkelt kunde sätta 1-1 framnickad efter en frispark. Målet kan han tacka Sergio Ramos för då högerbacken upphävde offsiden och gav Gomis möjligheten att stå fri med flera meter.

Publicerad 2011-02-22 kl 23:08