Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Guardiola om Barcas monstersiffror: "Ofattbart att vi förlorar"

Foto: Scanpix

Pep Guardiola på Stamford Bridge.

Barcelona hade bollen under åtta tiondelar av matchen. Spanjorerna öste 19 anfall mot Chelseas mål – och två skott i stolpe eller ribba.
- Ofattbart att vi förlorar, säger Pep Guardiola.

Det var en på pappret mycket ojämn match, där hemmalaget på Stamford Bridge föll ned djupt, djupt i försvaret. Hörnstatistiken är ytterligare en komponent som visar på styrkeförhållandena offensivt sett. Barcelona hade åtta stycken, Chelsea en enda.

 

- Vad ska man göra? Vi skapade mycket men det räckte inte. På Camp Nou får vi plocka fram 24 målchanser till och hoppas att någon av dem resulterar, säger tränaren Pep Guardiola efter slutsignalen.

 

Men engelsmännen försvarade sig tappert och lyckades minimera ytorna för spelgenier som Lionel Messi och Andres Iniesta. Trots att 1-0-resultatet enligt många bedömare kanske inte var helt rättvist, svarade Chelsea ändå för en betydligt starkare insats än vad siffrorna antyder.

 

- Mina spelare är besvikna, men jag känner dem. De gör allt för att nå finalen. Vi ska vara tålmodiga och ambitiösa på vår egen hemmaplan. Chelsea må vara favorit, men vi accepterar utmaningen, säger Guardiola.

Publicerad 2012-04-19 kl 08:44
Annons
Annons
Annons