Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hamad: "Magisk stämning och Malmö vinner"

Malmö FF jagar en Champions League-plats och klubbens förre lagkapten tror på en ny succé från Skånelaget.
- Jag är övertygad om att de vinner, säger Jiloan Hamad till Fotbollskanalen.

Den 24-årige mittfältaren hörde till allsvenskans bästa spelare när han ifjol lämnade Sverige och skrev på för Hoffenheim i Bundesliga. Därmed missade han det förra Europaäventyret, där MFF kvalificerade sig för gruppspelet och bjöd upp till kamp mot motståndare som Olympiakos, Juventus och Atletico de Madrid. På tisdagskvällen är det dags igen när Celtic står för motståndet i det avgörande kvalet och återigen bänkar sig Jiloan Hamad, som under de senaste drygt fyra månaderna dragits med en korsbandsskada, framför teven.

- Det kommer att bli en magisk atmosfär. Jag försökte faktiskt få ledigt för att kunna åka hem och se matchen live, men jag har haft dubbelpass med rehabiliteringen idag och samma sak gäller imorgon, så jag får stanna här nere och följa det härifrån, säger Hamad till Fotbollskanalen.

Han berättar att läget kring den egna skadan är ljusare än på mycket länge. Allt går enligt planen och på måndagen återgick han i träning med boll ihop med resten av laget. Prognosen är hoppfull kring att han ska kunna göra comeback redan under hösten, vilket är mycket tidigare än vad läkarna först befarade.

Lika optimistisk är Hamad just kring MFF:s chanser, som han beskriver som goda efter den första rundan med förlust 3-2 på bortaplan i Skottland.

- Jag tror att stämningen kommer att vara helt sjuk och Malmö kommer med ett mycket gott självförtroende. De vet att de lyckats vända underlägen hemma tidigare och vet hur starka de är i den situationen. Jag ska inte säga att jag är säker på att de fixar det, men jag tror i alla fall på det väldigt mycket. Möjligheterna är stora och jag tror att de vinner med 1-0.

Precis det resultat som krävs?
- Exakt, jag känner det på mig.

Vad är viktigast i en sådan här match för Malmö?
- Det är väl att inte stressa, utan lita till sin förmåga, men ändå visa att just publikens uppbackning är en stor fördel. Om de får med sig fansen direkt från start, och kan omvandla stödet till fart och energi kan det gå vägen. De 15 - 20 första minuterna kommer att bli viktiga. Även Celtic har bra supportrar men stämningen talar verkligen till Malmös fördel.

Publicerad 2015-08-25 kl 18:24
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons