Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Han är Allsvenskans senaste målskytt i Champions League

Inför Rangers-matchen konsulterade Malmö Henrik Larsson. Men för vår ligas senaste målskytt i Champions League har luren legat tyst.
- De har inte hört av sig, säger Nicklas "Liatorparn" Persson till fotbollskanalen.se

Det var den 8:e november år 2000. Graham Poll var 37 år ung och Helsingborg spelade sin sista gruppspelsmatch i Champions League inför ett fullsatt Olympia. Motståndet var PSG med spelare som Anelka, Okocha och Laurent Robert.
I Helsingborgs uppställning fanns Alvaro Santos, Rade Prica och Roland Nilsson.

Men det var Nicklas "Liatorparn" Persson som krutade in bollen och kvitterade PSG:s ledning och således räddade en poäng till Hif. Elva år senare är han fortfarande den senaste spelaren i ett allsvenskt lag som nätat i Champions Leagues gruppspel:

- Det är alltså elva år sedan? Ja, då är det fan dags att någon annan tar över, skrattar "Liatorparn" till fotbollskanalen.

- För svensk fotboll hoppas jag att Malmö fixar det här. Det är jätteviktigt. Det kommer bli ett uppsving inte bara för Malmö utan för hela Allsvenskan.

Och han bryr sig inte om att det är Helsingborgs lokalrival Malmö FF som kan göra det som till synes varit en omöjlighet för svenska lag det senaste decenniet:

- Det spelar ingen roll vilket svenskt lag som går vidare, vi behöver det här så vi syns internationellt. Alla pratar om det och alla tittar på Champions League, du vet ju själv hur det är. Det är enormt upphaussat.

Hur högt rankar du Champions League-minnena i din karriär?

- Det är mitt största fotbollsminne. Allt runt omkring är helt fantastiskt, det är en sån cirkus. Det känns stort att ha varit med och jag hoppas andra allsvenska spelare ska få uppleva samma känsla.

Idag är Nicklas 46 år och jobbar som försäljningschef på ett företag i Älmhult och är inte aktivt involverad i fotbollen. Men han följer fortfarande sitt Helsingborg.

- Jag bor ju i Växjö så jag åker och tittar på en del fotboll och håller även koll på Helsingborg. Det är ganska skönt att bara kunna sitta och titta på fotboll, utan att det behöver vara något mer.

Efter jättematchen mot Rangers igår är nu Malmö bara ett hinder ifrån att kliva in i Champions Leagues gruppspel.

Malmö FF tog innan matcherna mot Rangers kontakt med Henrik Larsson, för att få hjälp och expertis från rutinerade spelare inför kvalet. Men trots att Nicklas är given sakkunnig att fråga om Champions League (spelade även fram till Mikael Hanssons 1-0 mot Inter) har Malmö inte hört sig för:

- Haha, nej, det har varit tyst i luren, erkänner Nicklas som ändå inte verkar allt för besviken.

Till sist, vilka hoppas du Malmö får möta i playoff-rundan?

- Det hade varit hyfsat roligt med Köpenhamn, nu när Rolle är där. Det hade blivit galet.

Publicerad 2011-08-04 kl 15:08
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons