Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Han har scoutat MFF:s kvalmotståndare: "Malmö borde köra över dem"

Jens Wedeborg som med sitt FK Trakai tampas om ligatiteln med Zalgiris Vilinius har stenkoll på klubben som Malmö FF ställs mot i Champions League-kvalet i kväll.
- Normalt sett ska Malmö kunna köra över dem, säger Jens Wedeborg till Fotbollskanalen.se

Malmö FF inleder årets Champions League-äventyr i kväll hemma mot litauiska Zalgiris Vilinius.

Zalgiris toppar för närvarande den litauiska ligan strax före FK Trakai där Jens Wedeborg sedan i våras är assisterande tränare.

- Det är ett bra spelande lag som vill ha mycket bollinnehav. De är välbalanserade och kryddar det med ett par individuellt skickliga spelare i de offensiva positionerna. Mycket av det som händer framåt regiseras av brassen Elivelto som är giftig i sin offensiva mittfältsroll, säger Jens Wedeborg till Fotbollskanalen.

Förutom 23-årige Elivelto som den här säsongen gjort nio mål på 15 matcher får MFF se upp med Zaligris nyförvärv i form av Sao Paolo-fostrade Lucas Gaucho och portugisen Jorge Chula som förstärker laget inför CL-kvalet.

- Generellt så är de rätt glada för att ta in ett par utlandsproffs och det är oftast spelare som anses kunna göra det lilla extra framåt som tas in.

Wedeborg, som gjort en kometkarriär som tränare då han tidigare i år bytte division 4 i Sverige mot Europa League-kval och toppstrid i den litauiska högsta ligan, beskriver Zalgiris som en väletablerad och ansedd klubb i Litauen som nyligen vann  den inhemska cupen.

I dett dubbelmöte mot Malmö FF ska litauerna dock få det svårt.

- Normalt sett ska Malmö kunna köra över dem med tanke på sin erfarenhet från Champions Leauge. Därtill har MFF:s tränarstab sedan tidigare visat sig vara skickliga på att scouta motståndarna och flexibla för att skifta spelsystem från match till match så Zalgiris kommer få det svårt.

Wedeborg delar med sitt FK Trakai hemmaarena med Zaligris och han vet vad som väntar Malmö FF och deras supportrar.

- LFF Stadium är en liten, men tät arena med ett konstgräs-underlag. Det brukar bli bra tryck och här spelar även Litauens landslag sina EM-kvalmatcher.

Malmö FF kommer att inleda dubbelmötet på hemmaplan den 15/7 klockan 19.00. Returmötet kommer i sin tur att spelas den 21/7 eller den 22/7 i Litauen.

Publicerad 2015-07-15 kl 08:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons