Hareide: Ett mål borta så är det match igen

Äran och miljonerna i Champions League gled förmodligen Helsingborg ur händerna i första kvalmatchen mot Celtic.
HIF dominerade men föll tungt med 0-2 efter grova missar både framåt och bakåt.
-Skulle vi tappa det här så tror jag att väldigt många skulle gräma sig, sade Celtics Mikael Lustig.

Från bänken fick han se sitt lag få till det direkt. Matchuret hade inte ens tickat till två minuter när Giorgos Samaras fick en boll på ytan bakom HIF:s högerback Erik Wahlstedt. Inlägget satt perfekt på en helt omarkerad Kris Commons. Volleyn satt lika perfekt bakom Pär Hansson.
0-1 i andra minuten i Helsingborgs största match på nästan tolv år. En äkta mardrömsstart på ett fullsatt Olympia, inte minst för lagets 18-årige vänsterback Jere Uronen som helt missade Commons.
-Det är klart att det blev lite chockstart. Men samtidigt tycker jag att vi hanterade det på ett bra sätt och kom igång direkt med passningsspel och rörlighet och skapade en hel del chanser, sade mittbacken Walid Atta, en av hemmalagets bästa spelare för kvällen.

Flera bra lägen

Efter målet följde en kavalkad av missade hemmachanser. Först fick nyförvärvet Alejandro Bedoya och Thomas Sörum var sitt friläge, men gästernas målvakt Fraser Forster räddade båda gångerna. Och i den 25:e minuten var May Mahlangu plötsligt så tokfri efter slarv av Adam Matthews att han saktade in och såg ut att ta sig en funderare inför avslutet mot Forster. Då hann Matthews ikapp och vann tillbaka bollen,
-De hade fantastiskt många chanser. Vår målvakt gör det väldigt bra. Vi har väl lite tur att vi går till halvtidsvilan med 1-0, sade Lustig.
Det fanns spridda förhoppningar om att Celtic kanske inte var så bra. Ett starkt och klassiskt namn, ja, men inte mycket mer numera.
De spridda förhoppningarna såg ut att stämma. Helsingborg ökade trycket ytterligare i andra halvlek. Men vad spelade det för roll när chanserna inte satt?

I stället kunde Samaras nicka in Celtics andra mål med kvarten kvar.
-Killarna kommer tillbaka fantastiskt, spelar bra fotboll. Sedan blir vi lite frustrerade och går bort oss på slutet, sade Helsingborgs tränare Åge Hareide.
Hareide har hoppet kvar
Hans lag var länge med i matchen, var det bättre laget till och med. Men en miss i försvaret och de många missarna framåt fällde hemmalaget. Celtic imponerade inte, men vann ändå - och är bevisligen mycket starkare hemma än borta. En sanslöst tuff retur väntar Helsingborg på Celtic park nästa vecka.
Men Åge Hareide tror inte att det är kört.
-Jag tror att Celtic tror att det här är över, att de är i gruppspelet. Det är bra för oss.