Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hareide hyllar Rosenberg: "Vet inte om någon återvänt till allsvenskan och varit så bra"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

MALMÖ. Markus Rosenberg gjorde två mål.
Då hyllades han av sin tränare.
- Jag vet inte om det har varit någon som har kommit tillbaka till allsvenskan och har gjort det så bra, säger Åge Hareide till fotbollskanalen.se.

Markus Rosenberg lämnade Malmö FF 2005 och efter nio år utomlands återvände han inför den här säsongen. Målet var att hjälpa sin moderklubb att försvara SM-guldet och att spela sig in i Champions League.

SM-guldet är nära och spelat in laget i Champions League har han redan gjort. Rosenberg har varit en av allsvenskans absolut bästa och viktigaste spelare och i gruppspelsmatchen mot Olympiakos gjorde han båda målen i matchen som slutade 2-0. Efter slutsignalen hyllades han av Åge Hareide.

- Det har varit många bra spelare som har lämnat allsvenskan och han var en av dem som gick ut och var bra. Han gjorde det bra utomlands. Men jag vet inte om det har varit någon som har kommit tillbaka till allsvenskan och har gjort det så bra som Markus Rosenberg. Det tror jag är väldigt få, säger han till fotbollskanalen.se.

Markus Rosenberg var nöjd efter 2-0-segern mot Olympiakos och sa så här om säsongen i Malmö FF:

- Det hade jag inte kunna drömma om. Tajmingen var perfekt. Jag kom in i ett lag som nästan var färdigt och kom in i det snabbt. Det känns fantastiskt att vara hemma i Malmö och spela i de stora matcherna i Europa.

Hur ser du på segern mot Olympiakos?

- Vi trodde verkligen på detta och vi tycker att vi är ett bättre lag än Olympiakos när vi spelar här hemma och det visade vi i dag. Vi har väl fem, sex riktigt bra chanser och sedan kanske vi har lite flyt vid deras straffsituation och med ett offsidemål, men det är den turen man behöver. Vi vinner rättvist.

- Så som vi spelar så passar det mig väldigt fint att ligga på lur. Isaac vinner nästan allt på huvudet och då blir det enkelt, då behöver man inte tänka på att vinna en andraboll som bara dimper ner. Man kan bara chansa på skarvarna.

Hur ser du på fortsättningen?

- Vi är underdogs. Det kommer vi att vara i de flesta matcherna, men vi vet att vi kan göra väldigt mycket oro här hemma. Så det är här hemma vi ska plocka poäng om vi vill ta oss vidare.

- Det blir svårt mot Atletico, det är på bortaplan. Men jag tror att Juventus borta var den tuffaste matchen och med lite flyt kunde vi ha gjort 1-0 där. Så vi känner ändå att även om de är stora favoriter så finns det en chans och vi har tron på att åka hem med poäng.

Se Rosenbergs mål i klippet ovan!

Publicerad 2014-10-02 kl 06:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons