Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hareide om Zlatans återkomst: "Som en saga"

Svenska mästaren Malmö FF kliver ut på den stora fotbollsscenen och tar sig an såväl Real Madrid som ett PSG med Zlatan Ibrahimovic i laget.
- Som en saga, säger Åge Hareide till Sydsvenskan.

MFF-tränaren konstaterar att det knappast lär bli svårt att scouta motståndarna i och med att åtminstone två av lagen innehåller idel världsstjärnor på de flesta positioner. Det enda undantaget på så vis blir den sista klubben där han medger att förkunskapen brister.

– Min spontana reaktion? Svårt. Jag är lite irriterad på att vi fick Sjachtar Donetsk, dem har jag inte sådan koll på som de andra, säger Hareide till Sydsvenskan.

I intervjun med tidningen konstaterar han också att återkomsten för Zlatan Ibrahimovic hör till det han ser fram mest emot.

– Det är som en saga, en romanförfattare kunde inte ha författat den bättre. Stadens son som försvinner ut i världen och blir en av de allra största, och nu får han komma hem igen i Champions League. Det blir en speciell grej, säger Hareide.

Men han påpekar att mötet med Real Madrid inte heller går av för hackor, och att "inget varumärke i världen är så förknippat med fotboll". Totalt sett tror Hareide ändå att Malmö FF har en rimlig chans till att göra bra ifrån sig, och att klubben siktar på att göra bättre ifrån sig än i fjolårets gruppspel mot Atletico Madrid, Olympiakos och Juventus.

– Vi tog tre poäng i fjol, målet nu måste vara att ta fler än så, säger han.

Publicerad 2015-08-27 kl 21:27
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons