Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Hareide: "Vi måste leverera - och det ska vi göra också"

Foto: SCANPIX

I fjol stod Malmö FF för en bragdvändning mot Salzburg och nådde Champions League-gruppspelet. För att ha chansen till en repris krävs en ny vändning mot Salzburg i kväll efter 0-2-förlusten borta förra veckan.

 

- Vi måste bara ut och leverera, och det ska vi göra också, sade MFF-tränaren Åge Hareide.

Malmö FF ställs återigen mot Salzburg, denna gång i den tredje omgången i kvalet till Champions League. Förra året var det i den sista playoffomgången och österrikarna hade med sig ett 2-1-överläge till matchen i Malmö, men MFF kunde efter två mål av Markus Rosenberg ta sig vidare.

Då vann Malmö med 3-0. Samma resultat krävs på onsdagskvällen och Åge Hareide hoppas att matchutvecklingen kan bli ungefär densamma.

- Då gjorde vi mål redan efter 11 minuter och nästa kom efter 19. Jag tar gärna en repris på det. Ju snabbare vi gör mål desto ängsligare blir motståndarna, sade han på tisdagens presskonferens.

- Jag tror att chanserna är 50-50, men vi måste ha en bra dag tillsammans och det tror jag att det kommer att bli. Kan vi kvittera deras ledning har vi dessutom en "vägg" som kan hjälpa oss.

Tränat fasta situationer
"Väggen" är det från förra året omtalade publikstödet, inte minst i kvalet mot Salzburg. Både spelare och ledare pekade efter förra årets drabbning ut publiken som en avgörande faktor att det till slut gick vägen. På tisdagen hade 18 200 biljetter sålts.

Under den senaste veckan har Malmö FF tränat en del extra på fasta situationer. Ett möjligt segervapen, menade Åge Hareide under tisdagens presskonferens.

- Vi har bra höjd och kan störa dem där. Men det gäller att vara aggressiv i ögonblicket.

Matchplanen är annars att inleda aggressivt och lyfta upp laget, men utan att gå bort sig i defensiven, eftersom ett tidigt Salzburgmål med stor sannolikhet skulle innebära att matchen är över (då behöver MFF gör minst fyra mål).

Få spelare kvar
Åge Hareide menade att årets Salzburg är en sämre version jämfört med förra året. Dessutom pekade han på skadebekymmer på lagets förstamålvakt - Cican Stankovic, som dock ska vara redo för spel - medan Malmölaget till största delen är fria från skador.

Men även Malmö har tappat i slagkraft jämfört med fjolårets Champions League-äventyr. Många av de aktuella startspelarna har lämnat sedan dess och kvar finns bara Markus Rosenberg, Anton Tinnerholm och Enoch Kofi Adu.

Att det tar tid att bygga upp ett nytt lag är inget MFF-tränaren hymlar med. Hareide hoppas att onsdagens match även kan vara början på något nytt.

- Vi behöver tid för att skapa ett lag och den här matchen blir en samlingspunkt för att skapa något. Men ett slagkraftigt lag skapas bara genom bra resultat. Därför är det en gyllene möjlighet i morgon (läs: i dag).

Salzburgz tränaren Peter Zeidler menade att hans lag kommer att försöka gå för ytterligare ett mål.

- Vi har ett starkt självförtroende efter att ha vunnit med 2-0. Vi ska försöka vinna denna matchen också, sade han.

Salzburg har trots sina ekonomiska resurser inte lyckats nå Champions League på de åtta senaste försöken. Men pressen att lyckas är inte särskilt betungande för hans spelare, menade Peter Zeidler.

- Vi har ett nytt lag och vet att vi inte har gjort så bra resultat innan, men varför skulle vi inte kunna vinna? sade han.

 


 

Tufft utgångsläge

Malmö FF förlorade den första matchen i Salzburg med 0-2. För att gå vidare måste laget vinna med tre måls marginal i returen i Malmö. Vid seger med 2-0 väntar förlängning och eventuellt straffar.

Vinner Malmö omgången väntar playoff till Champions League. Skulle laget däremot förlora mot Salzburg blir det kvalspel till Europa League i stället. MFF får i så fall gå in i den sista kvalomgången.

MFF:s matcher hittills i årets Champions League-kval:

Kvalomgång två: Zalgiris Vilnius (Litauen) 0-0, 1-0 (Malmös siffror först).

Preliminär laguppställning: Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Kari Arnason, Rasmus Bengtsson, Yoshimar Yotun - Vladimir Rodic, Oscar Lewicki, Enoch Kofi Adu, Tobias Sana - Markus Rosenberg, Nikola Djurdjic.

 

Publicerad 2015-08-05 kl 07:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons