Hattrick av Özil - Arsenal krossade Ludogorets totalt

Arsenal bjöd på en rejäl kross på Emirates Stadium.
Ludogorets kördes över med 6-0 - efter hattrick av Mesut Özil i den andra halvleken.
- Det är svårt att inte vara nöjd, säger Arsenal-managern Arsene Wenger enligt Uefa.

Arsenal hade en glimrande kväll på Emirates Stadium när bulgariska Ludogorets var på besök. London-laget bjöd på en överkörning och vann med hela 6-0, bland annat efter hattrick av Mesut Özil i den andra halvleken.

I den 9:e minuten var det nog många på som hade noterat 1-0 till Arsenal. Theo Walcott fick bollen till höger i straffområdet och tog sig förbi sin försvarare. Helt ren med målvakten valde Walcott dock att passa istället för att skjuta, men bollen kunde rensas undan av en försvarare. Läget var ett av flera vassa för hemmalaget i inledningen.

Och målet skulle också komma i den 12:e minuten efter en snabb kontring. Två Arsenal-spelare fanns med på bortre stolpen, Alexis Sanchez valde dock att gå själv, och fintade bort en försvarare innan han snyggt lobbade bollen över målvakten fram till 1-0.

Arsenal släppte sedan till flera farliga chanser. Ludogorets var flera gånger om nära att kvittera, men oskärpa och David Ospinas räddningar höll London-laget kvar i ledningen. Även Arsenal fortsatte att skapa chanser, och hemmalaget gjorde också 2-0 i den 42:a minuten.

Theo Walcott fick bollen utanför straffområdet och lade upp för sin högerfot. Skottet curlade sig snyggt in i målet fram till 2-0.

Direkt i starten av den andra halvleken gjorde Arsenal 3-0. Bollen studsade ut till Alex Oxlade-Chamberlain som säkert tryckte dit hemmalagets tredje mål. Det var också Arsenals 100:e Champions League-mål på Emirates Stadium.

Tio minuter in i andra kom även 4-0. Mesut Özil rann igenom försvaret och rullade säkert in bollen. I den 83:e minuten glömdes tysken sedan bort vid den bortre stolpen och kunde på volley lägga in 5-0 till Arsenal.

Men Özil var inte klar där. Med en snygg volley tryckte mittfältaren in 6-0 för Arsenal, och byggde på krossen av Ludogorets.

Hemmalaget vann matchen med 6-0, och Arsenal har nu tagit sju poäng på de tre första matcherna i Champions League.

- Det är svårt att inte vara nöjd, vi gjorde många mål och höll nollan. Vi är snabba och farliga. Vi är självsäkra och vi måste behålla fokus i varje match. Ludogorets imponerade i den första halvleken. Det är viktigt att vinna våra hemmamatcher i kampen om förstaplatsen, säger Arsene Wenger enligt Uefa.

Publicerad 2016-10-19 kl 22:35

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.