Hegerberg historisk - satte målrekord i Champions League

Ada Hegerberg är historisk.
På onsdagen krutade norskan in mål 52 och 53 i Champions League – mest i turneringens historia.

Norska Ada Hegerberg fick för snart ett år sedan ta emot det första Ballon d’Or-priset någonsin på damsidan. Och Lyons stora stjärna har den här säsongen fortsatt att visa varför hon är en av världens främsta – inte minst i Champions League.

På onsdagen dröjde det bara drygt tio minuter innan norskan hittade nätet, i returmötet med Fortuna Hjörring. Målet innebär att Hegerberg nu gjort otroliga 52 mål i Champions League – och att hon därmed är bäst genom tiderna. I och med målet passerade hon tyskan Anja Mittag som står på 51. Lite senare i matchen gjorde hon även mål 53, när hon satte 3-0 till Lyon.

Just Mittag hörde av sig till Hegerberg då norskan tangerat rekordet.

- Jag fick ett meddelande från Anja Mittag, det är fantastiskt. Hon är en legendar. Det är roligt och det är motiverande, sa Hegerberg själv då i en intervju med Lyons hemsida, enligt norska TV2.

Lyon fortsatte att ösa på och gjorde ytterligare fyra mål i andra halvlek och slutsiffrorna i matchen skrevs till klara 7-0. Det gör att de regerande mästarna går vidare till kvartsfinalen med sammanlagt 11-0.

Bästa svenskor genom tiderna är Lotta Schelin på 42 mål och Hanna Ljungberg på 39.

Publicerad 2019-10-30 kl 17:25

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.