Helsingborgs stora bortaskräll - 3-0 i Polen

3-0 mot de polska mästarna - borta.

Det ger Helsingborg ett utmärkt läge att nå play off till Champions League.

- Vi gör en underbar match, sade klubbens sportchef Jesper Jansson.

HIF-spelarna jublar med de tillresta fansen.

Helsingborg inledde årets äventyr i Europa med att slå ut The New Saints från Wales med totalt 3-0.

Detta efter samtliga tre mål på hemmaplan i returen.

I den tredje kvalrundan väntade de polska mästarna Slask Wroclaw.

Där Helsingborg imponerade.

- Det var nog den bästa matchen för säsongen, konstaterade Jesper Jansson efter 3-0 i Polen.

- Bättre än vi någonsin hade kunnat drömma om. Samtidigt är det ett helt rättvist resultat, fortsatte han.

Ett rutinerat Helsingborg hade full koll på motståndarna i onsdagens match på Stadion Miejski, där tre EM-matcher spelades under sommarens slutspel.

Det rödblå bortalaget var stabilt bakåt, anföll klokt och hade de bästa chanserna.

- Det är många oerhört bra prestationer och vi gör dem dåliga. Det är disciplinerat med ett väldigt bra passningsspel. Med det är bara halvlek än, sade Jansson.

Första målet på polsk mark kom nio minuter före paus. Ardian Gashi avancerade på offensiv planhalva och skottpassade mot mål. I straffområdet fanns Alfred Finnbogason - delad trea i allsvenska skytteligan med sina tio mål - och styrde in 1-0 till Helsingborg.

Efter paus fick Helsingborg ägna sig något mer åt att försvara och kontra. Men Slask Wroclaw kom ingenstans.

I stället satte Helsingborg 2-0 på just en kontring, då Christoffer Andersson skruvade in bollen i krysset med cirka 20 minuter kvar.

Fem minuter före full tid kom även lagets tredje mål. Inbytte Daniel Nordmark placerade in sitt friläge, efter en fin framspelning från Alfred Finnbogason. Islänningen lämnade därefter planen med ett mål och två målpass.