Helvetesminut för Rosengård i CL - förlust och skada på Schelin

Damallsvenskan

En helvetesminut fällde Rosengård i Champions League-kvarten mot Barcelona. Lotta Schelin gick ut skadad och innan en ersättare hunnit komma in gjorde spanjorskorna matchens enda mål.

FC Rosengård spelade på tisdagen mot Barcelona i Champions Leagues kvartsfinal. Det var en hög publiksiffra, drygt 5000 på Malmö IP, men publiksiffran var dessvärre bättre än första halvleks spel.

I 45 minuter var det händelsefattigt, där Barcelona lyckades undvika FC Rosengårds djupledspassningar. FC Rosengårds chanser minskade dessutom när stjärnan Lotta Schelin gick ut skadad.

Samtidigt som Schelin stod utanför planen, och FC Rosengård inte hunnit byta in en ersättare, gjorde Barcelona 1-0 via Leila Ouahabi i halvlekens slutskede. Detta efter en halvlek från Barcelona som spanska Mundo Deportivo kallade ”deras bästa för säsongen”.

Målet kom till via en misslyckad touch i eget straffområde för FC Rosengård. Just misslyckade passningar i dåliga lägen var ett stort problem för FC Rosengård under hela matchen. Barcelona hade flera bra kontringslägen som dock aldrig ledde fram till något hetare.

FC Rosengård försökte trycka fram i andra halvlek och matchen blev mer öppen. Lieke Martens tvingade tidigt Barcelonas målvakt till en benräddning, men trots allt bollinnehav så hade ett slarvigt FC Rosengård svårt att ta sig till något bättre läge.

Det blev inga fler mål och Barcelona fick ett viktigt bortamål inför returen om en vecka.

Barcelona har klivit fram som det starkaste spanska laget de senaste åren. De vann fyra raka ligatitlar mellan 2012 och 2015, och när Spanien vann finalen i Algarve Cup tidigare den här månaden så var nio av deras 15 spelare i finalen från Barcelona. Klubben har också en ambition att vinna Champions League inom tre-fyra år.

FC Rosengårds startelva: Musovic – Nilsson, Ilestedt, Berglund, Riley – Marta, Junge Pedersen (67'), Wieder (82'), Martens – Masar, Schelin (45')

Inhoppare: Troelsgaard (45'), Asante (67'), Landeka (82')

Publicerad 2017-03-22 kl 20:58

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.