Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Het, halvskadad och historisk Zlatan ställs mot formstarkt Kiev

Halvskadad, men historisk målskytt. Prisad av tränaren. Champions league-match på tisdagen. Efter sin ankomst till Barcelona är Zlatan Ibrahimovic hetare än någonsin.

Med sina fem mål på sina fem första ligamatcher har Zlatan Ibrahimovic redan satt en historisk stämpel på sin start i Barcelona.

Och tränaren Pep Guardiola tvekar inte att utnyttja sitt nya anfallsess hårt. När "Barca" tar emot Dynamo Kiev i Champions league på tisdagen finns svensken med stor sannolikhet med i startelvan.

Faktum är att det inte är alldeles välbesatt på forwardssidan i det katalanska stjärnlaget. Med Bojan Krkic skadad och frågetecken för Thierry Henry är Ibrahimovic ett givet val.

Det var forwardsbristen som gjorde att Ibrahimovic fick göra ett oplanerat inhopp mot Malaga, när Henry linkade av planen.

Ibrahimovic, som själv dragits med en vrickad fot, gjorde mål som vanligt och prisades av tränaren Pep Guardiola.
-Han var inte hundra procent, men han är en stark spelare som inte klagar om han byts in, sade Guardiola.
-Ännu viktigare än målen han gör är de olika alternativ han ger oss i offensiven.

Ibrahimovic och Lionel Messi har också snabbt hittat ett framgångsrikt samarbete. De kommer att få bära det offensiva ansvaret även mot Dynamo Kiev.

Barcelona är förstås ute efter att försvara Champions league-titeln. Men när Dynamo Kiev senast besökte Camp Nou blev det överraskande ukrainsk seger med hela 4-0. Det var 1997 och då svarade Andrej Sjevtjenko för ett hat-trick. Den förre Milan- och Chelseastjärnan är numera tillbaka i Dynamo Kiev.

Dynamo Kiev kommer till mötet som inhemsk serieledare och är obesegrat efter 15 omgångar.

TT

Publicerad 2009-09-28 kl 16:53
Annons
Annons
Annons