Historisk Agüero sköt Manchester City till åttondel

Manchester City fortsätter att gå som tåget den här säsongen.
Laget bortabesegrade ett formstarkt Napoli i en tuff batalj under onsdagen och är klart för åttondelsfinal.
Segerorganisatör var Sergio Agüero, som även blev historisk som klubbens bäste målskytt i historien.

Napoli inledde matchen med hög och hård press mot City. Båda lagen spelade en liknande fotboll och det märket tydligt att matchen inte kommer att vara mållös länge till.

I 21:e minuten fick hemmalaget till ett fint anfall och Insigne kunde vackert göra 1-0. Manchester City har inte förlorat en match sedan FA-cup semifinalen i april. Det såg tungt ut de första tjugofem minuterna, men hade gott om tid och kvalitet för att vända.

Och Manchester City kvitterade bara 13 minuter senare genom Nicolas Otamendi. Ilkay Gundogans inlägg var perfekt slaget och Otamendi nådde högst och nickade kraftfullt in bollen.

En jämn första halvlek där Manchester City lyckades få tio skott på mål mot Napolis sju skott.

Andra halvlek började lika intensivt som första. Men det var Manchester City som gjorde 2-1 genom Stones som nickade ribba in.

Insigne hade ett farligt skott i ribban i 56:e minuten. Bara kort där efter blev Manchester City tilldelad en straff. Jorginho förvaltade straffen väl och kvitterade till 2-2.

Sju minuter efter kvitteringen gjorde Aguero sitt historiska mål. Mål nummer 178 i klubben och slog ett 80-årigt långt rekord, och gav Manchester City ledningen.

På övertid gjorde sedan Raheem Sterling 4-2 för gästerna.

Startelvorna:

Napoli: Reina - Hysaj, Koulibaly, Albiol, Ghoulam - Allan, Jorginho, Hamsik - Callejon, Mertens, Insigne

Manchester City: Ederson - Delph, Otamendi, Stones, Danilo - Gundogan, Fernandinho, De Bruyne - Sane, Aguero, Sterling.