Damallsvenskan

Lina Hurtig krigade in 1-1 för Linköping mot Sparta Prag i Champions League.
Det ger de svenska mästarna ett fint läge inför returen på hemmaplan.

I ösregnet i Prag möttes Sparta Prag och Linköping i det första av två åttondelsfinalmöten i Champions League. LFC fick det tuffare än väntat, men fick med sig ett bra resultat inför returen.

Kylie Strom gjorde 1-0 för hemmalaget i den andra minuten av den andra halvleken. Men ledningen skulle inte hålla i sig länge. Efter Kosovare Asllanis inlägg i den 54:e minuten krigade Lina Hurtig in 1-1. Målet blev det sista i matchen och ger Linköping ett fint utgångsläge inför returen på hemmaplan nästa vecka.

Vi spelar på en ganska dålig gräsplan i dag, skulle jag säga. Sen fick vi en hel del smällar. De tacklar med raka ben och är riktigt fula. Jag fick en armbåge när bollen inte ens var i närheten. Sånt är rört kort annars men domaren ser det inte. Domaren sätter inte så bra nivå på matchen, säger LFC-stjärnan Kosovare Asllani till Corren.

Publicerad 2017-11-08 kl 20:32