Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE
10å

Hysen: Vi får hål på Basel

IFK Göteborg måste göra mål borta mot FC Basel på onsdag för att ha en chans i kvalet till Champions league. Tobias Hysén har gjort den typen av mål förut — mot betydligt tuffare motstånd.

Efter 1—1 på Ullevi förra veckan måste IFK Göteborg göra mål på St Jakob Park för att kunna fortsätta drömma om Champions league. Men inför matchen betonar en av IFK:s viktigaste offensiva spelare helst defensiven. Och förespråkar tålamod.
- Vi får ju vara smarta och se hur de väljer att göra, säger Tobias Hysén till TT.

Basel kommer förmodligen att satsa framåt från start i ett försök att döda matchen, tror han, och då gäller det för IFK-spelarna att inte gå bort sig i början. Inte ge motståndarna den energi som ett tidigt ledningsmål kan innebära.
- Det är klart att jag gärna hade sett att vi går upp och gör 1—0 på en hörna efter en minut. Men vi får spela lite smart till en början, och veta att det räcker att vi gör 1—0 i den 92:a för att gå vidare.

IFK Göteborg är i form och om de bara håller nollan lär chanserna dyka upp.
- Spelar vi bara en normal match så tror jag att vi kommer att göra minst ett mål, säger Tobias Hysén, som vet att det går att göra mål på bortaplan mot en på pappret bättre motståndare.

En regnig augustikväll i Turin för fyra år sedan spelade Djurgården 2—2 borta mot Juventus i kvalet till Champions league efter att ha tagit ledningen med 2—0. Tobias Hysén gjorde båda målen.
- Då spelade jag ensam längst upp och min enda uppgift var att gå i djupled hela matchen.

Nu räckte det inte hela vägen eftersom italienarna vann returen med 4—1. Men Basel är inte Juventus.
- Även om Basel är ett jäkla bra lag så får vi ha relativt realistiska förhoppningar. Visst kan vi göra mål på dem.

Göteborg lär ställa upp med ett ungt och orutinerat lag — men Hysén tror inte att han behöver övertyga de unga spelarna om att ett avancemang är möjligt.
- Det känns som att våra unga spelare har ett sådant självförtroende att de får en lagom respekt för motståndarna, som gör att de taggar till och ger sig fan på att slå dem.

Skulle det gå vägen väntar portugisiska Vitória de Guimarães i nästa kvalomgång, och känslan att åka ut mot Basel skulle vara värre än den var mot Juventus för Tobias Hysén. Men han säger samtidigt att det inte vore en katastrof.
- Basel har med i sin budget att de ska kvala in till Champions league. Blåvitt klarar sig om vi skulle åka ut, och där har vi en fördel.

TT

Publicerad 2008-08-05 kl 19:55
Annons
Annons
Annons