POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE
11å

Hyypiä petad ur CL-truppen

Sami Hyypiä får inte vara med i gruppspelet i Champions League. Något han inte fick reda på förrän dagen efter transferfönstret stängde.
- Det är en besvikelse, säger Hyypiä om petningen.

Det är sannolikt Uefas nya regel för lag som ska delta i Champions League som ställt till det för Sami Hyypiä. Regeln säger att i en 25-mannatrupp måste åtta av spelarna ha fått sin fotbollsskolning i det land som laget i fråga kommer från. Och av de åtta ska fyra spelare ha fått sin skolning i den aktuella klubben.

Den regeln har för Liverpools del inneburit att Bland annat Sami Hyypiä, Damien Plessis och Nabil El Zhar hamnat utanför truppen till Champions League. Istället har förhållande okända namn som Steven Irwin, Stephen Darby och Martin Kelly tagits med.

För Sami Hyypiä kom exkluderingen som en chock och besvikelse.
- Managerns beslut att lämna mig ute ur truppen är en stor besvikelse för mig. Jag förstår att det delvis beror på Uefas regler. Men trots det, nyheten kom som en överraskning och en chock, säger mittbacken till Liverpool Daily Echo.

Hyypiä säger att hade han vetat om detta medan transferfönstret var öppet hade han kanske velat flytta på sig. Liverpool hade bud på finländaren som de tackade nej till medan fönstret var öppet.
- Klubben hade ”perfekt" timing för att göra så här. De ville inte att jag skulle flytta härifrån, så det var därför jag inte fick de här nyheterna förrän after att transferfönstret stängt, säger Hyypiä apropå att han inte fick veta något förrän en flytt var omöjlig.

Publicerad 2008-09-08 kl 17:49
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå