Ilicic skrev historia mot Valencia - ledde Atalanta till CL-kvartsfinal

Josip Ilicic blev fyramålsskytt mot Valencia.
Då vann Atalanta med 4-3 och gick till CL-kvartsfinal.
- Ju äldre jag blir, desto bättre blir jag, säger slovenen enligt Football-Italia.

Atalanta vann första åttondelsfinalmötet med Valencia med 4-1 i Champions League och hade därmed inför tisdagskvällens retur en bra chans att gå vidare till kvartsfinal. Det var en möjlighet som det italienska laget ville och till slut tog vara på, vilket visade sig direkt.

För redan i tredje minuten fick Atalanta straff, något som Josip Ilicic utnyttjade till 1-0. Däremot dröjde det inte längre förrän det var kvitterat, då Kevin Gameiro satte 1-1, vilket gjorde att ett litet hopp väcktes i det spanska lägret. Ilicic visade dock strax före halvtid åter vägen för det italienska laget genom att ordna 2-1 till paus.

Men därefter fortsatte matchen att svänga. Valencia gick upp till 3-2-ledning efter ytterligare ett mål av Gameiro och ett mål av Ferran Torres, men sedan kvitterade Atalanta igen. Ilicic slog till igen i 71:a minuten och blev därmed hattrickskytt som första spelare från Slovenien i Champions League.

Ilicic gjorde även ett fjärde mål i matchen och därmed vann Atalanta med 4-3 och blev klart för kvartsfinal i Champions League.

- Ju äldre jag blir, desto bättre blir jag. Jag har roligt, jag vill fortsätta så här och vi njuter verkligen av vår fotboll. Det är tråkigt att det inte var några supportrar på plats, men vi fick underhålla dem och låta dem fira på hemmaplan, säger slovenen enligt Football-Italia.

Valencia: Cillessen - Wass, Coquelin, Diakhaby, Gayà - Torres, Kondogbia, Parejo, Soler - Moreno, Gameiro.

Atalanta: Sportiello - Djimsiti, Caldara, Palomino - Hateboer, de Roon, Freuler, Gosens - Pasalic - Ilicic, Gomez.