Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
CHAMPIONS LEAGUE

Ilska i Bayern München: "Flytta matchen"

Lyon flyttar en seriematch för att komma utvilade till semifinalen i Champions League. Så får det inte gå till, enligt Bayern München.
- Uefa måste stoppa det här, säger Louis van Gaal.

I Frankrike är det kutym att fotbollförbundet krattar manegen på bästa sätt när det vankas spel i Europacuperna. Så även den här gången. Lyon har fått okej till att byta datum för mötet med Monaco i Ligue 1, från 24 april till 12 maj.

Därmed kan man ladda i lugn och ro inför sammandrabbningen i CL. En orättvis fördel, anser Bayern München, som själva har ett späckat schema framför sig i Bundesliga.

- Jag tänker be vår sportchef Christian Nerlinger att sätta press på Uefa så att Lyons nya speldatum annulleras. Ska man arrangera Champions League får man också sörja för att alla inblandade spelar efter samma regler, säger tränare Louis van Gaal till tidningen TZ.

Också inför sin kvartsfinal mot Bordeaux fick Lyon dispens och tilläts flytta på en match i Ligue 1. Men eftersom Bordeaux lämnade in ett skriftligt klagomål bestämde fotbollförbundet att det ursprungliga datumet skulle gälla.

Publicerad 2010-04-16 kl 08:50
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons