Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

CHAMPIONS LEAGUE

INFÖR Arsenal-Roma - Uselt Romafacit på engelsk mark

Arsenal tar på tisdagskvällen emot Roma i tredje mötet lagen i mellan i Champions League.

Senast Arsenal och Roma stötte på varandra var i andra gruppspelet i 2002/2003 års upplaga av Champions League. Då slog Arsenal Roma med 3-1 i Rom för att sedan spela 1-1 i London. Den gången visades Francesco Totti ut efter 22 minuter.

Arsenal har ett bra facit i Europa mot italienska lag och har på tolv möten bara förlorat två. Den senaste gången var mot Inter i 2003/2004 år Champions League.

För Roma är statistiken mot engelska lag inte lika munter. Framförallt inte när det gäller bortamatcher. På de femton senaste bortmatcherna mot engelskt motstånd har Roma bara mäktat med en enda vinst - mot Liverpool i Uefacupen 2001.

Romas fem senaste matcher mot engelska lag har slutat med förlust och i de tre senaste matcherna har Roma gått mållösa. Med tanke på att Arsenal inte har förlorat på hemmaplan i CL-spelet på 22 raka matcher blir det en tuff nöt att knäcka för italienarna.

För Roma hägrar en plats i finalen som de i så fall skulle få spela på sin hemmaplan på Olympiastadion i Rom. Sedan Champions Leagues start har Roma dock inte lyckats ta sig längre än till kvartsfinal, vilket de gjort de två senaste säsongerna.

Källa: Infostrada

Publicerad 2009-02-23 kl 18:45