POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
CHAMPIONS LEAGUE

Jürgen Klopp inför jättematchen mot Real: "De är solklara favoriter"

Foto: AP

Jürgen Klopp

BARCELONA. I fjol slog Borussia Dortmund ut Real Madrid ur Champions League, nu möts de igen men förutsättningarna är annorlunda enligt Jürgen Klopp.
- Detta är ett bättre Real Madrid, det bästa, säger Borussiatränaren i en intervju med Marca inför matchen.

Under fjolårets Champions League överraskade Borussia Dortmund alla när man slog ut Real Madrid i semifinalen med totalt 4-3, något Borussiatränaren aldrig kommer att glömma.

- Jag kommer alltid att minnas den kvällen på Bernabeu. Det var ett speciellt och unikt ögonblick i våra karriärer när domaren blåste av matchen. Därefter följde en lång natt, säger Klopp.

Nu möts de två lagen igen, denna gången i kvartsfinal. Men Real Madrid är inte samma lag som under fjolsäsongen, konstaterar Klopp.

- Real Madrid den här säsongen är ett bättre lag, det är det bästa Madrid. De har köpt spelare som Bale och Isco. De har en enorm styrka på alla positioner, en komplett trupp och är redo att ta sig an alla turneringar. Real Madrid är ett fantastiskt lag.

Trots att Borussia i fjol besegrade Madrid så är det enligt Klopp ingen tvekan om att spanjorerna går in i mötet som favoriter.

- Real Madrid är favoriter, utan tvekan. Med vår budget och vår skadelista råder det ingen tvekan om att vi är underdog i den här kvartsfinalen. Men jag säger alltid att du inte behöver vara det bästa laget i världen för att slå de bästa lagen, och Borussia kan slå de bästa. Det är det viktigaste för mig. Borussia kommer få en chans och vi kommer ta den, säger Jürgen Klopp till Marca.

Publicerad 2014-04-01 kl 14:37
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå