Snöpligt självmål av Ajax ordnade segern för Liverpool

Sadio Manés skott hade gått till inkast, men Nicolas Tagliafico försökte rensa och styrde in bollen i eget mål.
Och det var det som avgjorde, matchen mellan Liverpool och Ajax slutade 1-0.
- Vi hade tillräckligt med chanser, vi var besvikna över att inte göra flera mål, säger James Milner till BT Sport.

Ajax tog emot ett skadedrabbat Liverpool i onsdagens Champions League-match. Liverpool fick klara sig utan Virgil van Dijk, Thiago Alcantara och Alisson Becker.

20-årige Mohammed Kudus fick ingen bra start på matchen. Ajax-anfallaren tvingades byta efter bara nio minuter, och ersattes av Quincy Promes.

I den 33:e minuten var Ajax nära att ta ledningen, David Neres hittade fram till inbytte Promes som slog till på ett - men Adrian var bra med i målet och räddade med foten. Reprisbilderna visade misstänkt offside.

Bara minuter senare skulle Liverpool ta ledningen. Sadio Mané tog sig in i straffområdet från vänsterkanten och testade skott. Skottet var på väg mot inkast, men framför mål stod Nicolas Tagliafico och försökte rensa - men bollen strydes in i eget mål.

Precis innan halvtidspausen skulle Ajax nästan kvittera, men efter Dusan Tadic hade gjort allt rätt och chippat bollen över Adrian i Liverpool-målet, så hade Fabinho tagit hemjobbet till 100 procent och kunde rensa med en cykelspark på mållinjen. 1-0 stod sig till paus.

Direkt efter pausen fick Ajax ytterligare en möjlighet att göra mål när Davy Klaassen tog skott utanför straffområdet. Mittfältaren fick en bra träff, men bollen gick i stolpen. I den 60:e minuten bytte Liverpool ut hela sin anfallslinje med Mohamed Salah, Roberto Firmino och Sadio Mané.

Ajax bytte in offensiva spelare och försökte jaga en kvittering, men Liverpool klarade att hålla i ledningen och matchen slutade därmed 1-0. Precis den starten Liverpool ville ha i Champions League, samtidigt som de kunde vila anfallstrion efter 60 minuter.

Ajax: Onana - Mazraoui, Schuurs, Martínez, Tagliafico - Gravenberch, Klaassen, Blind - Neres, Kudus, Tadic

Liverpool: Adrián - Alexander-Arnold, Fabinho, Gomez, Robertson - Wijnaldum, Milner, Jones - Salah, Firmino, Mané

-
-
Publicerad 2020-10-21 kl 22:53

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.