Ronaldo historisk i CL - gjort mål i samtliga gruppspelsmatcher

La Liga

Dortmund gästade Real Madrid under onsdagens Champions League-möte. Ronaldo, som har varit stekhet framför mål, blev med sitt mål i matchen historisk. Han är nämligen den första som gjort mål i samtliga gruppspelsmatcher i Champions League.

Tottenham och Real Madrid hade redan kvalificerat sig vidare till åttondel inför kvällens sista matcher i grupp H.

Real Madrid tog tag i matchen från start och efter ett fint anfall av hemmalaget satte Borja Mayoral matchens första mål, och även sitt första CL-mål, efter åtta minuter. Bara fyra minuter senare utökade Cristiano Ronaldo ledningen till 2-0, och gjorde där med sitt nionde mål på sex matcher i Champions League.

Målet innebar även att Ronaldo nu är historisk då han är den första som gjort mål i samtliga gruppspelsmatcher i Champions League, enligt statistiktjänsten Opta.

Dortmund hann reducera innan halvtid. Målet gjordes av Pierre-Emerick Aubameyang, som just nu har en mycket fin målform. Aubameyang inledde även andra halvlek med att kvittera till 2-2, då han iskallt chippade bollen över Navas.

Dortmund jobbade sig in i matchen mer i andra halvlek och bjöd hemmalaget på ett bra motstånd. Dock lyckades de inte hålla undan och Real Madrid fick in en boll till innan slutsignal.

Alexander Isak inledde på bänken för Dortmund. Det blev inget spel för svensken i matchen.

Lagens startelvor:

Real Madrid: Navas - Nacho, Ramos, Varane, Hernandez - Isco, Casemiro, Kovacic - Ronaldo, Mayoral, Vazquez.

Borussia Dortmund: Bürki - Papastathopoulos, Subotic, Schmelzer - Bartra, Sahin, Dahoud, Guerreiro - Pulisic, Aubameyang, Kagawa