Chelsea klart för åttondel - två mål på straffar

Chelsea gästade Qarabag på Baku Olympic Stadium inför onsdagens Champions League-möte. Chelsea var överlägsna och vann med hela 4-0 och blev där med klart för åttondelsfinal.

Ett viktigt möte vänatdes för bortalaget som hade en chans säkra en plats i åttondelsfinalen. Det chansen tog de till hundra procent.

Redan i 19:e minuten kom Willian fri och Qarabags lagkapten Rashad Sadygov tacklade ner honom bakifrån. Straff tilldömdes till Chelsea och Sadygov fick rött kort. Edan Hazard satte iskallt straffen i målvaktens vänstra nedre hörn.

Femton minuter senare slog Chelsea till igen. Denna gång av Willian, med ett elegant mål som också var hans första CL-mål för denna säsong.

Inför andra halvlek så märktes det  att Qarabag inte hade så mycket att komma med, med en man mindre på planen. Tempot i andra halvlek sänktes och Chelsea spelade mycket boll och ansträngde sig inte mer än nödvändigt. I 70:e minuten var Willian åter igen i staffområdet och blev dragen i tröjan av Medvedev. Domaren blåste andra straffen i matchen för Chelsea, som Fabregas tog hand om väl.

När matchen såg ut att vara färdigspelad så gav Chelsea en växel till. Willian fick sätta sitt andra mål för kvällen efter ett fint soloarbete. Chelsea kan nu se fram emot åttondelsfinalerna i Champions League inför nästa år.

Qarabag: Sehic - Medvedev, Sadygov, Rzezniczak, Agolli - Garayev, Richard, Michel, Guerrier, Madatov - Ndlovu

Chelsea: Courtois - Rüdiger, Luiz, Azpilicueta - Alonso, Fàbregas, Kanté, Zappacosta - Pedro, Hazard, Willian