Jättetalang sänkte Dortmund - City vidare till CL-semifinal

Phil Foden sänkte Borussia Dortmund i Champions League.
Manchester City vann med 2-1 och är nu vidare till semifinal.
- Den här klubben och det här laget förtjänar detta, säger Ilkay Gündogan till BT Sport.

Manchester Citys jättetalang Phil Foden, 20, satte Citys 2-1-mål på övertid i första kvartsfinalmötet med Borussia Dortmund i Champions League. Under onsdagskvällen kom den engelske spelaren åter att spela en stor roll i kvartsfinalreturen i Tyskland.

Men först skakade Dortmund om den engelska storklubben.

Redan i den 15:e minuten kom nämligen den engelske talangen Jude Bellingham, 17, fram i bra läge och satte bollen i mål till 1-0. Därmed fick han fira sitt första mål i Champions League, samtidigt som Dortmund med det resultatet var vidare till semifinal med anledning av fler gjorda bortamål.

Manchester City tryckte sedan på för ett kvitteringsmål och var nära flera gånger om. Kevin De Bruyne hotade bland annat med ett avslut i virket, men trots alla chanser slutade första halvan av matchen med tysk ledning.

I andra halvlek fick till slut City utdelning. Emre Can lyckades inte nicka undan ett inspel i straffområdet, utan fick i stället bollen på sin ena arm, vilket gjorde att det engelska laget fick straff. Riyad Mahrez var då kylig till 1-1. City fortsatte sedan att trycka på för ytterligare ett mål och tog, i den 75:e minuten, ledningen genom Phil Foden till 2-1. Därmed blev Foden stor hjälte även den här kvällen.

Manchester City vann till slut med 2-1 och är nu vidare till semifinal mot Paris Saint-Germain i Champions League.

- Det här betyder mycket. Den här klubben och det här laget förtjänar detta. Vi är tacksamma för att vi nått semifinalen och är naturligtvis glada över det, säger City-stjärnan Ilkay Gündogan till BT Sport och fortsätter:

- Alla vill lyckas i den här turneringen. Det gör det också svårare, då alla vill vinna och vara framgångsrika. Om man har rätt attityd och en bra idé kan man lyckas och nå framgång. Då finns det en stor chans till det.

Borussia Dortmund: Hitz - Morey, Akanji, Hummels, Guerreiro - Emre Can, Dahoud, Bellingham - Reus, Haaland, Knauff

Manchester City: Ederson - Walker, Stones, Rúben Dias, Zintjenko - De Bruyne, Rodri, Gündogan - Mahrez, Silva, Foden.