Mållöst i tidiga stormötet mellan Dortmund och Barça - Reus brände straff

La Liga

Barcelona och Borussia Dortmund var första Champions League-höstens riktiga stormöte.
Men matchen blev något av en besvikelse, då den slutade 0-0 efter en straffmiss av Marco Reus.
- Naturligtvis känns det inte bra. Ett mål hade varit tillräckligt för att vinna i dag, säger Reus efter matchen.

Barcelona och Borussia Dortmund hamnade i den grupp som på förhand har beskrivits som den tuffaste i årets Champions League. Förutom de två storklubbarna är även Inter och Slavia Prag med i vad som beskrivs som ”Dödens grupp”.

Att det var öppningsmatch märktes något på de bägge lagen som kände på varandra i den första halvleken. Den bästa chansen fick Marco Reus, som fri med Marc-André Ter Stegen sköt rakt på målvakten ur en snäv vinkel.

Dortmund ökade tempot i andra halvleken och skapade de bästa målchanserna. Efter knappa tio minuter i den andra halvleken fick Dortmund straff när Nelson Semedo gjorde ner Jadon Sancho. Men när Marco Reus klev fram för att ta straffen slängde sig Ter Stegen åt rätt hål och räddade och tysken tog även hand om returen.

- Naturligtvis känns det inte bra. Jag misslyckades att göra mål på en straff och vi hade flera andra chanser. Ett mål hade varit tillräckligt för att vinna i dag. Vi gav inte Barcelona några ytor och gjorde en stark insats, säger Reus enligt Uefas hemsida efter matchen.

Dortmund låg på och skapade flera bra chanser resten av matchen. Bland annat hade Julian Brandt ett skott som gick i ribban. Men tyskarna fick inte hål på Barcelona och fick nöja sig med en poäng i premiären.

- Jag gjorde räddningen. Det är fotboll. Det var bra för oss men inte så bra för Dortmund. Det var en intensiv match, säger Marc-André Ter Stegen.

Glädjande för Barcelona var att Lionel Messi gjorde sin första match för säsongen, då han var tillbaka en tids skadefrånvaro. Argentinare hade också en fin chans att avgöra på tilläggstid, men Roman Bürki räddade det läget och matchen slutade 0-0.

Borussia Dortmund: Bürki - Hakimi, Akanji, Hummels, Guerreiro - Witsel, Delaney - Sancho, Reus, Hazard - Alcacer

Barcelona: Ter Stegen - Semedo, Piqué, Lenglet, Alba - de Jong, Busquets, Arhtur - Fati, Suarez, Greizmann