Nykomlingen Atalanta vidare till åttondel - Jesus med hattrick för City

Manchester City var redan klara.
Efter onsdagens avgörande matcher i grupp C står det nu klart att Atalanta gör engelsmännen sällskap till åttondelsfinalerna.
- Det var otroligt - jag är trött men jag är så glad, säger Atalantas målvakt Perluigi Gollini enligt Uefas hemsida.

I onsdagens tidiga matcher i Champions League gjorde Sjachtar Donetsk, Dinamo Zagreb och Atalanta upp om andraplatsen i grupp C bakom Manchester City. Nu står det klart att det blir italienska Atalanta som gör engelsmännen sällskap in i åttondelsfinalerna.

I mötet mellan Dinamo Zagreb och Manchester City fick hemmalaget från Kroatien en drömstart. Daniel Olmo gav kroaterna ledningen efter tio minuter när han vackert sköt in ledningsmålet på volley från nära håll. Men City kom igen. Med tio minuter kvar av första halvlek kvitterade Gabriel Jesus, brassen nickade in 1-1 från nära håll.

Fem minuter in på den andra halvleken tog City ledingen - återigen var det Jesus som hittade nätmaskorna. Och brassen ville mer den här kvällen. Fyra minuter efter sitt andra mål i matchen skulle anfallaren slå till igen. På Benjamin Mendys inlägg höll sig Jesus framme och stötte in 3-1 till gästerna. Fem minuter från slutet kom dessutom engelsmännens fjärde mål för kvällen - den här gången noterades Phil Foden för målet. Fodens mål blev även matchens sista och City kunde vinna tämligen enkelt.

- Jag måste göra mitt jobb, mitt jobb är att göra mål och hjälpa laget både med och utan bollen. Förra månaden gjorde jag inte mål och jag kände mig dålig för jag måste göra mål och hjälpa mina lagkamrater. Nu måste målen komma och jag är så jag glad men jag kan inte sluta, jag måste fortsätta göra mål, säger Jesus enligt Uefas hemsida.

I gruppens andra möte, det mellan Sjachtar och Atalanta, tog gästerna ledningen med 20 minuter kvar att spela av den andra halvleken. Efter en VAR-granskning godkändes till slut målet och målskytt för italienarna var Timothy Castagne. Ett mål som där och då tog Atalanta vidare till åttondelsfinal. Dessutom kunde laget från Bergamo utöka till 2-0 genom Mario Pašalić, efter att Dodo blivit utvisad för hemmalaget.

På stopptid gjorde sedan Robin Gosens 3-0 för Atalanta, vilket också blev slutresultatet. 3-0-segern gör därmed att Atalanta, nykomling i CL-sammanhang, kniper andraplatsen i gruppen och för italienarna väntar nu åttondelsfinal. Atalanta fick en tuff start på gruppspelet, med tre raka förluster, men stod därefter för en stark avslutning.

- Det var otroligt - jag är trött men jag är så glad. Efter förlusten mot Manchester kändes det omöjligt, men vi gjorde något otroligt och tog oss vidare, säger Atalantas målvakt Perluigi Gollini enligt Uefas hemsida.

Manchester City: Bravo, Cancelo, Otamendi, Garcia, Mendy - Rodri, Gundogan -Mahrez, Foden, Bernardo - Jesus

Dinamo Zagreb: Livakovic - Stojanovic, Ademi, Dilaver, Moubandje - Gojak, Moro, Olmo - Kadzior, Petkovic, Orsic

Sjachtar Donetsk: Pjatov - Dodo, Kryvstov, Matvijenko, Ismaily - Patrick, Stepanenko - Tete, Kovalenko, Taison - Moraes

Atalanta: Gollini - Djimsiti, Palomino, Masiello - Castagne, de Roon, Freuler, Gosens - Gomez, Pasalic