TV: Fortsatt tungt för Inter - mållöst i Donetsk och näst sist i gruppen

Inter och Sjachtar Donetsk fick dela på poängen i grupp D.
0-0 innebär att båda klubbarna bara har en poäng vardera efter två omgångar.
Inter är nu näst sist i gruppen och Sjachtar är sist.

Inter föll tungt i Champions League-premiären hemma mot Real Madrid. Efter att ha varit det dominerande och spelförande laget under den största delen av matchen åkte man på ett mål i baken i den 89:e minuten och förlorade med 0-1. Sjachtar, i sin tur, föll även de - men med 2-0 mot Champions League-debutanten Sheriff Tiraspol.

Men det blev en dyster start på matchen. För redan efter tio minuter fick Sjachtars anfallstjärna Lassina Traoré rullas ut på bår med en otäck skada. I en närkamp med Inter-backen Denzel Dumfries fick Traoré Dumfries över benet - som vreds riktigt illa.

- Aj, aj, aj, hur gick det där med Traoré? Han vrider benet ordentligt när han fastnar under Dumfries, säger Telias och C Mores kommentator Christoffer Svanemar.

Därefter dröjde det till den 15:e minuten innan den första riktigt heta målchansen kom. Inters mittfältsstjärna Nicolo Barella drämde till bollen från distans - som träffade ribban och sedan ut.

20 minuter därefter var gästerna nära på att ta ledningen igen. På en Inter-hörna styrdes bollen av misstag mot bortre stolpen av en Sjachtar-försvarare. Där väntade Dzeko som fick ett drömläge att dunka in 1-0 från nära håll - men skottet smet en bit över.

0-0 stod sig dock in i halvtid.

I inledningen av den andra halvleken höll istället Sjachtar på att ta ledningen. Efter att Dodo avancerat på högerkanten riktade högerbacken ett inlägg mot en lagkamrat vid den främre stolpen. Bollen nådde fram, men det gjorde även Milan Skriniar som i sista stund blockerade skottet.

Därefter fortsatte det att vara mycket Sjachtar. Ukrainarna dominerade bollinnehavet och skapade flest chanser, men det räckte dock inte hela vägen. Inter hade de farligaste målchanserna, dock, då de hade två chanser som nästan resulterade i mål tätt inpå varandra med fem minuter kvar att spela. Chanserna genom Joaquin Correa och Stefan de Vrij. Men matchen slutade 0-0 och lagen fick dela på poängen.

Resultatet innebär att Inter nu befinner sig på tredjeplats i grupp D med en poäng, medan Sjachtar befinner sig på fjärde och sistaplats - också med en poäng. Vid seger för något av lagen i Real Madrid mot Sheriff Tiraspol senare under tisdagskvällen rycker det vinnande laget ifrån resterande gruppen, då både Real Madrid och Sheriff har tre poäng vardera.

Sjachtar Donetsk: Pyatov - Dodo, Marlon, Matvlyenko, Ismaily - Stepanenko - Pedrinho, Maycon, Alan Patrick, Solomon - Traoré.

Inter: Handanovic - Skriniar, de Vrij, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Vecino, Dimarco - Dzeko, Martinez.

Matchen streamas på Telia och C More med avspark 18:45. Sändningsstart är 18:30.