Forsberg målskytt i Leizpigs kryss - Lyon också vidare från gruppen

Emil Forsberg slog till med sitt tredje mål i årets Champions League.
Trots det kryssade RB Leizpig mot Lyon, vilket tar bägge lagen vidare till åttondelsfinal.
- Vi vann gruppen och jag är glad över det, säger Forsberg enligt Uefas hemsida

Emil Forsberg har stått för en produktiv höst, där han inför tisdagens Champions League-möte med Lyon har stått för sju mål och fyra assist på 17 matcher i alla sammanhang. Svensken var också ytterst bidragande till att RB Leipzig säkrade slutspelsplatsen i Champions League, då han gjorde två mål på övertid för klubben i mötet med Benfica för två veckor sedan, något som gav den poäng som krävdes för en plats i åttondelsfinalen.

Nu har han slagit till igen. Efter bara nio minuter mot Lyon fick Leipzig straff, en straff som Forsberg förvaltade fram till 1-0. Det var hans tredje mål i höstens gruppspel och ett mål som tar Leipzig mot gruppsegern i grupp G.

Senare i matchen fick Leipzig ytterligare en straff, men den här gången blev det anfallaren Timo Werner som slog elvameterssparken. Tysken var lika säker som svensken och gjorde 2-0 för Leipzig.

I andra halvleken hämtade Lyon upp till 2-2 genom mål av Houssem Aouar och Memphis Depay. Det gör att Lyon går vidare tillsammans med Leipzig från gruppen, eftersom Benfica slog Zenit St Petersburg med 3-0 i gruppens andra match.

- Jag tycker att det var en tuff match för oss mot ett väldigt bra Lyon. Vi spelare bra i första halvleken, men i andra halvleken fick de ett tidigt mål och skapade tryck mot oss. Men vi vann gruppen och jag är glad över det, säger Forsberg enligt Uefas hemsida.